Χίος, Κυριακή 17 Νοεμβρίου

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΔΑΣ: Βρυξέλλες σημαίνει δώμα σε λάσπη !

Δευ, 14/10/2019 - 19:05

Το πάθημα των Κούρδων στη Συρία, με το πούλημα που τους έκαναν οι Αμερικάνοι, πρέπει να γίνει μάθημα και σε μας, είπε καλεσμένος,  το Σάββατο πρωί,  στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά στον ΣΚΑΪ,  ο Κώστας Μαρδάς.

Και εξήγησε:

«Ο Ερντογάν, λειτουργώντας με πλήρεις αρμοδιότητες Αρχιστρατήγου , που του έδωσε το νέο Σύνταγμά του, αντιμετωπίζει ως ενιαίο στρατηγικό μέτωπο τον άξονα Συρία- ΑΟΖ Κύπρου- Αιγαίο- Έβρος, ασκώντας εδώ και καιρό αναλογική επιθετικότητα σε κάθε περιοχή. Δεν μπορούμε λοιπόν να επαφιέμεθα στις αμερικανικές εγγυήσεις Πομπέο, όταν χθες είχαμε υπέρπτηση στη νήσο Οινουσσών Χίου με παράλληλα αποβίβαση σε νησίδα από τον ...διακινητή Εργοντάν 40 κατατρεγμένων προσφύγων- μεταναστών».

Ο συμπατριώτης μας συνέχισε με την ανάγκη οργανωτικής εγρήγορσης:

«Απαιτείται ετοιμότητα Κράτους - Λαού, πέραν της ετοιμότητας των Ενόπλων Δυνάμεων . Και δεν είναι κινδυνολογία, αφού ο ίδιος ο Τούρκος Πρόεδρος έχει πως " μια νύχτα θα έλθουμε ξαφνικά !…". Έχει πει επίσης στον προεκλογικό αγώνα : "Τα νησιά κάτω από τη μύτη μας , είναι δικά μας!..". Έχει πει: "Μας ενδιαφέρει κάθε σπιθαμή του Αιγαίου και της Μεσογείου !.." Έχει πει : "Διατηρούμε το δικαίωμα δημοψηφισμάτων (αυτονομίας ! ) όπου έχουμε μειονότητα ", εννοώντας τη μειονότητα Θράκης και Δωδεκανήσου !..».

Ο Κώστας Μαρδάς αναφέρθηκε στην …αιώνια ουδετερότητα …ΕΟΚ και ΝΑΤΟ :

«Έχοντας μελετήσει την πολιτική διαχείριση όλων των ελληνοτουρκικών κρίσεων από το 1955 μέχρι σήμερα, λέω: Θα βρεθούμε προ εκπλήξεως αν δίνουμε βάση στους Συμμάχους, Ήδη ο Γραμματέας του ΝΑΤΟ προχθές στην Αθήνα είπε πως δεν μπορεί να πάρει θέση στα θέματα Αιγαίου- Κύπρου, ενώ την άλλη μέρα που πήγε στην Άγκυρα, εξέφρασε την κατανόησή του στην εισβολή της Τουρκίας κατά των Κούρδων.
Επίσης στρατηγική αφέλεια είναι να έχουμε ελπίδες ότι θα πολεμήσουν υπέρ ημών οι Ευρωπαίοι...».

Ο δημοσιογράφος- συγγραφέας κατέληξε με την προέλευση της λέξης «Βρυξέλλες», που τελικά- κατά σύμπτωση -  είναι …όνομα …συμβολισμού της ατελούς αμυντικής πολιτικής :  

«Ερευνώντας την ετυμολογία της λέξης ¨Βρυξέλλες ¨βρήκα ότι προέρχεται από σύνθεση της τοπικής ολλανδικής λέξης Broek με της λέξη Sel που σημαίνει δώμα - καλύβα στη λάσπη !.. Δηλαδή, πάνω σε μια... λασποκαλύβα έχει κτισθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα της άμυνας...».

 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 16/11/2019 - 07:30

Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε ο οδηγός που εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του που έπεσε χθες στο λιμάνι της Μυτιλήνης, με Πυροσβεστική, Δύτες, Λιμενικό και ΕΚΑΒ που επιχείρησαν στο σημείο να κάνουν λόγο για πνιγμό.

Σύμφωνα με το "Νησί" πρόκειται για 76χρονο από την περιοχή της Άγρας που εγκλωβίστηκε σε αυτοκίνητο Opel Corsa χρώματος μαύρου και ανασύρθηκε νεκρός.

Το αυτοκίνητο είχε αναποδογυρίσει και οι δύτες επενέβησαν στο «Γ» που σχηματίζει το τελωνείο στο λιμάνι της Μυτιλήνης και κινήθηκαν άμεσα, όσο επέτρεπε η θολότητα του νερού, αλλά και η κατάσταση του αυτοκινήτου.