
Προθεσμία να απολογηθεί ζήτησε από την Εισαγγελέα Χίου ο 48χρονος κάτοικος Χαλκειούς, που την Τετάρτη στις 5.00 μ.μ. πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα κατά δύο 16χρονων παιδιών Συρικής καταγωγής, που είχαν εισέλθει ή επιχειρούσαν να εισέλθουν στο Θερμοκήπιο του.
Αποτέλεσμα των πυροβολισμών ήταν να οδηγηθούν οι δύο νεαροί στο Νοσοκομείο, ο ένας με τραύματα στο κεφάλι και την πλάτη και ο δεύτερος στο πόδι.
Ο δράστης είχε συλληφθεί πριν δύο χρόνια πάλι για το αδίκημα των πυροβολισμών κατά μεταναστών – προσφύγων, χωρίς τότε όμως κανέναν τραυματισμό.
Μετά την προθεσμία που δόθηκε οδηγήθηκε στο κρατητήριο της Αστ. Διεύθυνσης, μέχρι την απολογία του πιθανότατα την Δευτέρα.
Αντιμετωπίζει την κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας.
Μετά την απολογία του ή για την πράξη του θα οριστεί τακτική δικάσιμος ή θα κριθεί προφυλακιστέος μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης του.






































