ΛΑΣ: Κραυγή αγωνίας από τη Βολισσό

Δευ, 16/08/2021 - 09:34

Περιοδεία πραγματοποίησαν τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης από το δήμο Χίου και την περιφέρεια Β. Αιγαίου στη Βολισσό και συναντήθηκαν με   την πρόεδρο του τοπικού Συμβουλίου, κ. Τζένη Λαγού, τα μέλη  του ΤΣ κ.κ.  Κυλαδίτη Καίτη  και Θεοδώρου Σωτήρη καθώς και τον πρώην πρόεδρο Σωτήρη Παραδείση.

Η συνισταμένη των όσων αναφέρθηκαν περικλείεται στις λέξεις «Κραυγή αγωνίας» για τη Βολισσό και την περιοχή γενικότερα, αναφέρουν σε δελτίο Τύπου που εξέδωσαν οι σύμβουλοι της ΛΑΣ στο οποίο τονίζουν τα παρακάτω:

"Οι πυλώνες για να ζήσει και να αναπτυχθεί η περιοχή της Αμανής είναι γνωστοί.

Εδώ και χρόνια ο πληθυσμός  της φθίνει ανυπεράσπιστος , αφημένος στις πολιτικές των κυβερνήσεων προηγούμενων και της σημερινής, που θεωρούν κόστος την υγεία, την πρόνοια, την παιδεία, την αντιπυρική, αντιπλημμυρική και αντισεισμική προστασία.

• Χρόνια τάζουν κυβερνητικοί και δημοτικοί παράγοντες το πυροσβεστικό κλιμάκιο σε μια περιοχή χιλιοκαμμένη, που έχει θρηνήσει και θύματα, που αποτελούν τα χωριά της με τα δάση τους θρυαλίδα φωτιάς , αφού η πρόληψη έχει αφεθεί στην τύχη της .

• Το πολυδύναμο Ιατρείο , όπως το χαρακτήρισαν οι ίδιοι, ανύπαρκτο, υποστελεχωμένο γι αυτό και συνεχίζουν να απαιτούν τα αυτονόητα που είναι ζητούμενα. Την πλήρη στελέχωση όλων των ειδικοτήτων γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού με κίνητρα , τη συντήρηση των κτιρίων από το δήμο, που μέχρι στιγμής την κάνουν οι ιδιώτες.

• Να σταματήσουν να λένε το νερό νεράκι σε μια περιοχή που ειδικά το καλοκαίρι συγκεντρώνει πάνω από 3000 κατοίκους γι αυτό και οι λύσεις αφορούν σε μια νέα γεώτρηση και νέα δίκτυα, που θα επιτρέψουν την ομαλή ύδρευση της περιοχής, αλλά και την εκπόνηση μελέτης που έχει στα χέρια της η Περιφέρεια για τη διαχείρισης των υδάτινων πόρων της περιοχής και του ποταμού Μαλαγκιώτη από πλημμυρικά φαινόμενα.

• Την υλοποίηση του Τεχνικού προγράμματος που παραμένει στα χαρτιά με δημοπρατημένα έργα, όπως αυτό της επέκτασης του παρκιγκ, γιατί δεν υπάρχει επιβλέπων μηχανικός, τα πεζοδρόμια, τη σήμανση της κυκλικής διαδρομής προς το κάστρο.

• Η θέση και λειτουργία του βιολογικού: μπορεί εδω και μήνες να έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για αλλαγή της θέσης ωστόσο, μόλις πριν 15 ημέρες και εν μέσω τουριστικής περιόδου παρουσιάστηκε ο μελετητής για να δει τα καινούρια δεδομένα.

• Την αλλαγή των κουφωμάτων του Σχολείου, έργου που καρκινοβατεί  από τη συνένωση σε ένα δήμο, υποτίθεται είναι δημοπρατημένο, είχε χρηματοδοτηθεί επί άλλων δημοτικών αρχών με 100.000 ευρώ, ουδέποτε όμως ολοκληρώθηκε, σε μια περιοχή μείζονος σημασίας για την εκπαίδευση, αφού είναι ενταγμένη στις δυσπρόσιτες περιοχές.

• Το έργο πνοής που αφορούσε στο λιμάνι των Λιμνιών ύψους 1.200.000ευρώ βαίνει προς απένταξη με ευθύνες δήμου διαχρονικά και κυβερνήσεων ειδικά της σημερινής, με την πληροφόρηση να είναι με το σταγονόμετρο.

• Δημιουργία ΚΔΑΠ και βρεφονηπιακού, υπεσχημένα από τη δημοτική αρχή , πλην «στο περίμενε» ενώ υπάρχουν οι υποδομές και ενώ αρχίζει σε λιγότερο από ενα μήνα η σχολική χρονιά.

Τέλος προς όφελος της κοινότητας της Βολισσού αλλά και γενικότερα της περιοχής της Αμανής,  το κτίριο-κουφάρι του ΕΟΤ στα Λιμνιά που παραμένει εδώ και χρόνια αναξιοποίητο, θα μπορούσε όπως προτείνουν κάτοικοι και κοινοτικό συμβούλιο να λειτουργήσει ως πόλος δημιουργίας και πολιτισμού σε μια περιοχή «ξεχασμένη από το θεό και τους ανθρώπους»...

Τα στελέχη της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Υπογράμμισαν το γεγονός ότι τα όσα  παρακολουθούμε και τα όσα αναφέρθηκαν είτε σε τοπικό είτε σε γενικό επίπεδο, έχουν την ίδια μήτρα που γεννά αυτά τα προβλήματα:Κυβερνήσεις, δημοτικές και περιφερειακές αρχές που λειτουργούν ως το  μακρύ χέρι του κράτους, εφαρμόζουν εκείνες τις πολιτικές που θεωρούν τις λαϊκές ανάγκες  παρά φύσει, θεωρούν ότι κοστίζουν , ενώ οι χρηματοδοτήσεις πρέπει να πηγαίνουν στους επιχειρηματικούς ομίλους, στα  μεγάλα έργα  όπως τα ονομάζουν, που όμως ανακυκλώνουν τα κέρδη τους και στρώνουν το δρόμο για δικά τους οικονομικά μεγαθήρια και όχι για την επιβίωση των λαϊκών οικογενειών.

Δεσμεύτηκαν, όπως ήδη το έχουν κάνει, ότι θα προωθήσουν σε όλα τα επίπεδα τα δίκαια αιτήματα της Κοινότητας και της περιοχής και θα αγωνιστούν για να μπορέσουν να επιτευχθούν οι κοινοί στόχοι όλων.

Και τόνισαν πως αναγκαία και ικανή συνθήκη είναι φυσικά ο αγώνας των ίδιων των κατοίκων της Αμανής και η διεκδίκηση μονόδρομος για όλους μας, αν θέλουμε να δούμε άσπρη μέρα σε τούτο τον τόπο.

 

Σχετικά Άρθρα