ΛΑ.ΣΥ.Β.Αιγαίου: Το αντεργατικό νομοσχέδιο «έκτρωμα» θα μείνει στα χαρτιά...

Πέμ, 21/09/2023 - 14:51
Αγλαϊα Κυρίτση

Mε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Λαϊκή Συσπείρωση Β. Αιγαίου χαιρετίζει -όπως αναφέρει- "τη σημερινή, μεγαλειώδη απεργιακή κινητοποίηση χιλιάδων εργαζομένων απ' άκρη σ' άκρη της Ελλάδας. Κι εδω στα νησιά μας εργατικά συνδικάτα, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες έδωσαν ηχηρή και ξεκάθαρη απάντηση στην κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο «έκτρωμα» θα μείνει στα χαρτιά."

Όπως σημειώνει:

"Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, πολλοί από τους οποίους είναι εκλεγμένοι σε συνδικάτα και ΕΚ, ΝΤ της ΑΔΕΔΥ από τους νομούς Λέσβου, Χίου, Σάμου, έδωσαν μαχητικά αγώνα για την επιτυχία αυτής της απεργίας και των κινητοποιήσεων, ενω την ηχηρή της απουσία δήλωσε για άλλη μια φορά η ΓΣΕΕ.

Σε αυτή την υπόθεση, απέναντι στις ρυθμίσεις που απογειώνουν τον εργασιακό μεσαίωνα, η Λαϊκή Συσπείρωση είναι στρατευμένη. Στέκεται απέναντι στις διατάξεις που εξαπολύουν νέες επιθέσεις στις συλλογικές συμβάσεις, τους μισθούς το ωράριο εργασίας, το απεργιακό δικαίωμα, σε αντιπαράθεση με τους υποψηφίους των άλλων συνδυασμών των κκ Μουτζούρη, Στεφανή και Χοχλάκα.

Οι εργαζόμενοι και ο λαός των νησιών με την πάλη τους θα οργανώσουν την αντεπίθεσή τους και με την ψήφο τους στις 8 Οκτώβρη μπορούν να αποδοκιμάσουν την πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των λίγων, σε αντιπαράθεση με τις ανάγκες των πολλών. Η παρουσία μας στις συγκεντρώσεις επιβεβαιώνει ότι έχουμε πάρει θέση με τους πολλούς".

Σχετικά Άρθρα