Χίος, Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου

Λέτε ψέματα για τους παιδικούς σταθμούς

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ Π. ΚΑΜΠΟΥΡΗ ΣΤΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ Ν.Τ. ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
Τετ, 10/10/2018 - 15:26
Π. Καμπούρης

Γραπτώς απαντά Ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. Δήμου Χίου, Παντελής Καμπούρης, στο Ν. Τ. της ΑΔΕΔΥ για τη λειτουργία των δημοτικών παιδικών σταθμών, την ένταξη παιδιών στις υφιστάμενες δομές και τις αλλαγές που αφορούν στην παρασκευή και διανομή του φαγητού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Αναλυτικά σημειώνει:

 

 «Με αφορμή την επιστολή της καταγγελίας του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Χίου, σας γνωρίζουμε τα παρακάτω:

Το κείμενο της ΑΔΕΔΥ είναι απόλυτα ψευδές αφού:

• Το 2014 οι παιδικοί σταθμοί του Δ. Χίου εξυπηρετούσαν περίπου 200 παιδιά ενώ σήμερα χάριν των προσπαθειών και αποφάσεων του Δήμου μας φιλοξενούν περίπου 400. Άραγε λέει κάτι αυτό στον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ κ. Σκούφαλο ο οποίος σε δημοσιεύματά του στις αρχές Σεπτεμβρίου ανέφερε ότι η δημοτική αρχή Βουρνού αφήνει απέξω 150 παιδιά από τους παιδικούς σταθμούς;

• Ο μοναδικός τρόπος για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, είναι η τροποποίηση οργανισμού εσωτερικών υπηρεσιών στην οποία προχωράμε. Μέχρι τότε οι δομές του Δήμου πρέπει να λειτουργούν με αξιοπρέπεια και σωστή παροχή υπηρεσίας.

• Η δημοτική αρχή με πολύ μεγάλη συνέπεια εκτελεί με χρηματοδότηση ΕΣΠΑ, έργο στο κτήριο της οδού Καλουτά, κατασκευάζοντας σύγχρονες εγκαταστάσεις μαγειρείου με υψηλές προδιαγραφές. Τα μαγειρεία αυτά γίνονται στο χώρο που πέρυσι χρησιμοποιούνταν σαν κουζίνα για τις ανάγκες της δομής της οδού Καλουτά, σήμερα το φαγητό αυτής της δομής παρασκευάζεται από το προσωπικό του ΝΠΔΔ στην κουζίνα του κτηρίου στο Βαρβάσι και μεταφέρεται με κατάλληλο όχημα στο κτήριο της οδού Καλουτά. Επειδή λοιπόν δεν διαθέτουμε κατάλληλο όχημα με τις απαιτούμενες προδιαγραφές, μισθώσαμε τέτοιο από το ελεύθερο εμπόριο για διάστημα τόσο όσο να ολοκληρωθεί το έργο.

Άραγε αυτό είναι ιδιωτικοποίηση της κουζίνας ή βελτίωση των δεδομένων της;»

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 05/12/2019 - 15:57

Ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Νότης Μηταράκης, μετέβη στο Λονδίνο προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Πρωθυπουργό και την Κυβέρνηση, στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Κυρού Γρηγορίου, Αρχιεπισκόπου πρώην Θυατείρων και Μ. Βρετανίας.

Ακολουθεί δήλωση του υφυπουργού κ. Μηταράκη:

«Με ιδιαίτερη συγκίνηση και με αίσθημα αναγνώρισης της πολυετούς προσφοράς του εκλιπόντος, εκπροσωπώ σήμερα τον Πρωθυπουργό και την ελληνική κυβέρνηση στην εξόδιο ακολουθία του Μακαριστού Κυρού Γρηγορίου. Νιώθω σήμερα, μια προσωπική απώλεια, του γέροντά μου, που με χειροθέτησε, με πάντρεψε, του ανθρώπου που ήταν κοντά μας, τα χρόνια που ζούσαμε οικογενειακά στο Λονδίνο. Χάσαμε όλοι τον δικό μας άνθρωπο. Το σεμνό ιεράρχη, που για δεκαετίες ήταν πάντα παρών, δίπλα μας, στις ελληνικές και κυπριακές κοινότητες όλης της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας. Του ιεράρχη που άοκνα, με πάρα πολύ ενέργεια, είχε για τον καθένα μια ευχή να δώσει, ενώ παράλληλα διαδραμάτιζε πρωτεύοντα ρόλο στη θρησκευτική ζωή του Ηνωμένου Βασιλείου, ως εκπρόσωπος του Οικονομικού Θρόνου και της ορθοδοξίας. Η παρακαταθήκη του θα συνεχίσει να μας εμπνέει και στο μέλλον. Αιωνία του η μνήμη.»