Χίος, Τρίτη 18 Φεβρουαρίου

Μ. Βουρνούς: Η γοργόνα του Τσαπέλα υπάρχει και θα επανατοποθετηθεί

Πέμ, 26/09/2019 - 06:17

Η γοργόνα του Τσαπέλα, που υπήρχε στο συντριβάνι στην Πλατεία Πολυχρονοπούλου, πίσω από την πρώην Εμπορική Τράπεζα, υπάρχει φυλάσσεται και θα επανατοποθετηθεί.

Αυτό απαντά ο πρώην Δήμαρχος Χίου Μ. Βουρνούς σε σχετικό ερώτημα της Καθηγήτριας και συγγραφέως Αθηνάς Ζαχαρού - Λουτράρη.

Αναλυτικά σε σχετική ανάρτηση του ο πρώην Δήμαρχος σημειώνει: 

"Το συνολικό σχέδιο της παρέμβασης, που έχει εκπονηθεί από την τεχνική υπηρεσία, προφανώς και ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ τη γοργόνα του Τσαπέλα.

Βρέθηκε μάλιστα το αρχικό σχέδιο του γλύπτη, και ο τρόπος που επανατοποθετείται είναι πολύ πιο κοντά στην αρχική σκέψη του καλλιτέχνη. Τα σχέδια, μάλιστα, είχαν παρουσιαστεί και στα ΜΜΕ πριν από δύο περίπου χρόνια.

Με λίγη υπομονή, ώστε να ολοκληρωθεί το έργο, θα μπορούμε όλοι να ανακαλύψουμε ξανά τις δύο πολύ ωραίες μικρές πλατείες της πόλης μας, με καινούριους χώρους υγιεινής και άνετες προσβάσεις για όλους."

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 18/02/2020 - 12:59
Ν. Μηταράκης και Κ. Μουτζούρης
Ηχητικό απόσπασμα:

Διάλογο μόνο από μηδενική βάση για το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτησε ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου από τον Υπουργό Μετανάστευσης και υπό αυτό το πρίσμα θα προσέλθει σ'αυτόν  και  όχι για να υποδείξει θέσεις για τις υπερδομές.

Αυτό ξεκαθάρισε πριν λίγο από το Ράδιο "Αλήθεια" ο Κώστας Μουτζούρης, επισημαίνοντας ότι αν κάποιος παρακολουθήσει τη συνέντευξη του ίδιου με τον κο Μηταράκη χθες στην ΕΡΤ στο κλείσιμο συνοψίζοντας ανέφερε καθαρά ότι ο ίδιος πρότεινε διάλογο από μηδενική βάση, βάζοντας στην άκρη την επίταξη.

Όπως είπε, σήμερα ενημερώνεται ότι ο υπουργός φέρεται να δηλώνει ότι ο διάλογος θα αφορά μόνο στην υπόδειξη θέσεων για τις δομές.

"Δεν ήταν αυτό που συμφωνήθηκε", είπε και "δείχνοντας" στην ουσία τον υπουργό, σημείωσε  ότι ο "καθένας έχει δικαίωμα να μεταβάλει τη θέση του. Εμείς πάντως δεν είναι αυτό που ζητάμε".

Σύμφωνα με τον ίδιο μέχρι την Πέμπτη το τοπίο θα ξεκαθαρίσει, αφού μεθαύριο θα συζητηθούν σε πρώτη φάση με τους δημάρχους, τα ζητήματα που έχουν προκύψει.

Καταλήγοντας εστίασε στον κίνδυνο του διχασμού των κοινωνιών και κάνοντας αναφορά στην χθεσινή συγκέντρωση στο Βροντάδο τόνισε ότι  το μέτωπο πρέπει να είναι ενιαίο.