Χίος, Παρασκευή 24 Ιανουαρίου

Ας μας πουν πρώτα να βρούμε τον... ιδιοκτήτη, του χώρου των νέων φυλακών

Πέμ, 07/05/2015 - 16:03

Από την αρχή ήταν ξεκάθαρος ο Δήμαρχος ότι η ανατολική πλευρά του νησιού, πάνω στη θάλασσα, δεν προσφέρεται για συγκρότημα Φυλακών. “Είπαμε στην Επιτροπή, την οποία είδα σήμερα”, μας διευκρίνισε ο Δήμαρχος, “να προχωρήσει σε διερεύνηση άλλων γηπέδων, εκτός του Θόλους, πράγμα που έγινε απ’ ό,τι με ενημέρωσαν. Τώρα βρίσκονται στην περιοχή του Αίπους όπου έχουν να δουν δυο - τρία σημεία”.

Αν επιλέξουν κάπου στο Αίπος και ξεμπλέξουν με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, είναι καθαρό δηλαδή το γήπεδο για οικοδόμηση, ο Δήμος Χίου θα το δωρίσει στην “Θέμιδα Κατασκευαστική”;

Αυτό ρωτήσαμε τον Δήμαρχο και η απάντησή του ήταν ξεκάθαρη. “Αν ανήκει ιδιοκτησιακά σε εμάς, σίγουρα ναι.” Σωστά γιατί μπορεί να ανήκει και στη... Δασική Υπηρεσία, λέμε τώρα τυχαία μια υπηρεσία...

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/01/2020 - 18:28

Επιστολή προστάτη προς προστατευόμενο, αλλά και επιστολή προτροπής να συμβιβαστεί η Ελλάδα με την επεκτατική Τουρκία, χαρακτήρισε ο δημοσιογράφος Κώστας Μαρδάς την επιστολή του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο προς τον Έλληνα Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στο πλαίσιο της επικύρωσης από τη Βουλή της νέας Συμφωνίας των Βάσεων Σούδας- Βόλου- Λάρισας- Αλεξανδρούπολη , που ετοίμασε ο ΣΥΡΙΖΑ και προώθησε η ΝΔ.

Ο συμπατριώτης μας , καλεσμένος ως συγγραφέας του βιβλίου του ΒΑΣΕΙΣ, ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, απάντησε στα ερωτήματα του παρουσιαστή του Αποκαλυπτικού Δελτίου Γιάννη Παπαγιάννη στο αθηναϊκό Κανάλι ΕΨΙΛΟΝ, λέγοντας, ότι:

Στην κατάσταση που βρισκόμαστε, εγκλωβισμένοι στο αμερικανικό …νταβατζιλίκι, πρέπει και αυτή την επιστολή να την αξιοποιήσουμε, προκειμένου να αποτρέψουμε έναν Αττίλα στα νησιά μας… Αλλά να μην μείνουμε εκεί. Οφείλουν όλα τα κόμματα να προωθήσουν αμυντική βιομηχανία, ώστε να μην εξαρτώνται οι Ένοπλες Δυνάμεις από τα αμερικανικά ανταλλακτικά σε μια ρήξη στο Αιγαίο… Μέχρι τότε, ας αποφύγουμε τους παρορμητισμούς, ανοίγοντας διάλογο με την Άγκυρα.

Αλλά: Αν μας επιτεθεί η Τουρκία, δικαιούμεθα να κλείσουμε τις βάσει . Ο Κώστας Μαρδάς επικαλέσθηκε το παράδειγμα του Κωνσταντίνου Καραμανλή, οποίος το 1975 κατάργησε το αγκυροβόλιο του Έκτου Στόλου στην Ελευσίνα , εξασφαλίζοντας το 1976 μια πιο ισχυρή δέσμευση της Ουάσιγκτον μέσω επιστολής Κίσσινγκερ.

 

Ο Κώστας Μαρδάς έκανε μια ιστορική αναδρομή, από το κομμουνιστικό κίνδυνο στον σημερινό αμερικανικό κίνδυνο.

 

Ακολουθεί η - διάρκειας μιας ώρας - εκπομπή:

 

https://www.youtube.com/watch?v=HD3d9HOlVEw