Μαξίμου: Με κυβερνητική εντολή οι ιδιώτες παιδίατροι θα συμμετάσχουν στον εμβολιασμό

Τρί, 07/09/2021 - 12:54

Ο εμβολιασμός των παιδιών άνω των 12 χρόνων για τη λοίμωξη Covid-19 θα μπορεί να γίνεται και από τους ιδιώτες παιδιάτρους στα ιατρεία τους, έπειτα από απόφαση που ελήφθη σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει εντολή στον γενικό γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να ενταχθούν και οι ιδιώτες παιδίατροι στην επιχείρηση «Ελευθέρια».

Στο σκεπτικό της απόφασης, το δεδομένο ότι το 75% των εμβολίων γίνονται από τους παιδιάτρους, συνεπώς η χορήγηση του εμβολίου κατά του κορονοϊού θα μπορεί να γίνεται επίσης στα ιδιωτικά ιατρεία για τις ηλικίες άνω των 12 ετών.

Καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να πειστούν οι γονείς να εμβολιάσουν τα παιδιά τους, θεωρούν κομβικό τον ρόλο των παιδιάτρων που διατηρούν σχέσεις εμπιστοσύνης με τις οικογένειες.

Σχετικά Άρθρα