Μαζί με την ΛΑΣ και η ΑΔΕΔΥ στην συγκέντρωση για την ακρίβεια στο νερό

Τρί, 23/08/2022 - 06:46

Μαζί με την ΛΑΣ και το Ν.Τμήμα της ΑΔΕΔΥ καλεί σε κινητοποίηση ενάντια στην ακρίβεια των λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ, έξω από τα γραφεία της δίπλα στο Δημαρχείο την Παρασκευή στις 11.00 π.μ.

Σχετική είναι η παρακάτω ανακοίνωση: 

"Δεν έφταναν οι τερατώδεις αυξήσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα, στα καύσιμα, στα Σούπερ μάρκετ, στις μετακινήσεις που κατατρώνε το λαϊκό εισόδημα… Έρχεται τώρα και η ΔΕΥΑΧ με φουσκωμένους λογαριασμούς στο νερό (της κάκιστης ποιότητας) να προσθέσει άλλο ένα δυσβάσταχτο πρόβλημα στους ώμους των δημοτών μας.

Οι τελευταίες αυξήσεις στους λογαριασμούς του νερού οφείλονται στην πολιτική της δημοτικής αρχής και  στην απόφαση της ΔΕΥΑΧ και του προέδρου της, που συναποφάσισαν,  προκειμένου να αντιμετωπιστούν χρέη προς την ΔΕΗ για απλήρωτους λογαριασμούς  της εταιρείας  αφενός και  την επιβαλλόμενη ρήτρα αναπροσαρμογής αφετέρου,  να επιβαρυνθούν γι αυτά τα χρέη  οι  Χιώτες πολίτες!

Έτσι λοιπόν οδηγηθήκαμε σε αύξηση 2 ευρώ στην ετοιμότητα δικτύου ύδρευσης και  2 ευρώ στην ετοιμότητα δικτύου αποχέτευσης  μηνιαία, που μαζί με τον ΦΠΑ κοστίζουν στον δημότη περί τα 5 ευρώ και για τους τετραμηνιαίους λογαριασμούς  περί τα 20 ευρώ. 

Λύσεις άλλες προφανώς και υπάρχουν όπως να χρηματοδοτήσει ο Δήμος τη ΔΕΥΑΧ με χρήματα που θα διεκδικήσει από το κράτος, να επιδοτηθεί η ΔΕΥΑΧ για τη ρήτρα αναπροσαρμογής όπως γίνεται με τους ιδιώτες επιχειρηματίες, εφοπλιστές κλπ «αναξιοπαθούντες», με άμεση εμπλοκή και της ΚΕΔΕ και της ομοσπονδίας ΔΕΥΑ με ένα διεκδικητικό  αγωνιστικό πλαίσιο, που θα πίεζε την κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα υπουργεία.

Να εισπραχθούν τα οφειλόμενα προς τη ΔΕΥΑΧ, χωρίς να δεσμεύονται ΑΦΜ στην Εφορία στους μικροοφειλέτες, κάτι που αποτελεί  το επόμενο βήμα που προγραμματίζει η ΔΕΥΑΧ, ξεκινώντας διαδικασίες για την δέσμευση  του ΑΦΜ  των οφειλετών αδιακρίτως  μετά από τρεις απλήρωτους λογαριασμούς.

Θεωρούμε απαράδεκτο   τη στιγμή που τα νοικοκυριά βάλλονται αδυσώπητα από την τρομερή ακρίβεια  στο ρεύμα, καύσιμα κ.λπ., την ίδια στιγμή να έχουν να αντιμετωπίσουν και τα ΧΑΡAΤΣΙΑ της ΔΕΥΑΧ!

Το Ν.Τ ΧΙΟΥ της ΑΔΕΔΥ καλεί όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία της δύναμής του να αντιδράσουν δυναμικά, παίρνοντας αποφάσεις και συμμετέχοντας στη κινητοποίηση έξω από το Δήμο Χίου τη Παρασκευή 26/8/22 στις 11:00 π.μ.".

Στην κινητοποίηση συμμετέχει με ανακοίνωση του το Σωματείο Εμπροϋπαλλήλων Χίου.

Σχετικά Άρθρα