«Με… GPS Γενοκτονίας ο Νετανιάχου», λέει ο Κώστας Μαρδάς

Πέμ, 14/12/2023 - 15:16

«Ο… Αγιατολλάχ Νετανιάχου λειτουργεί ένα είδος… GPS Γενοκτονίας. Τη μια λέει στους κατοίκους τη Γάζας... «κατευθυνθείτε νότιο ανατολικά»… Μετά… «κατευθυνθείτε ανατολικά»... Δηλαδή; Πού να πάνε; Μέσα στη Μεσόγειο Θάλασσα;».

Με αυτό το σχόλιο άρχισε χθες την ανάλυσή του ο Κώστας Μαρδάς, στο δελτίο ειδήσεων της Λίνας Κλείτου στο αθηναϊκό κανάλι ΒLUE SKY, ισχυριζόμενος ότι:

«Ο στρατός του Ισραήλ έχει 100 νεκρούς! Αριθμός σχετικά μεγάλος έναντι των τρομοκρατών - ανταρτών της κτηνώδους Χαμάς. Και, ενώ έχει καταλάβει την πόλη της Γάζας, δεν μπόρεσε ακόμη να βρει τους χώρους κράτησης των ομήρων».

Χαρακτήρισε μεγάλη ηθική και πολιτική και διπλωματική ήττα του Ισραήλ και των ΗΠΑ το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, που ζητά άμεση κατάπαυση του πυρός για παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας, επισημαίνοντας ότι το ψήφισε η Ελλάδα μαζί με Καναδά, Αυστραλία, Δανία, Φινλανδία, Πολωνία, Πολωνία, Σουηδία, Ισλανδία, που είχαν καταψηφίσει το προηγούμενο κείμενο λόγω μη αναφοράς στη Χαμάς.

Σημείωσε, πάντως, ότι το ψήφισμα δεν είναι δεσμευτικό… Παρόλα αυτά, το καταψήφισαν οι Ηνωμένες Πολιτείες μαζί με Ισραήλ, Αυστρία, Γουϊνέα, Παραγουάη και την… Νουαρού! Πρόκειται για τη μικρότερη νησιωτική χώρα κοντά στην Αυστραλία, με 11.000 κατοίκους…

Ο Κώστας Μαρδάς αναφέρθηκε και στην άρνηση του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα να αποδεχθεί τις παραστάσεις της Ελλάδας να γίνει η ορκωμοσία του προφυλακισμένου με τη κατηγορία του χρηματισμού ψηφοφόρου, εκλεγέντος δημάρχου Έλληνα της Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη και να ολοκληρωθεί γρήγορα η δίκη.

Ανέφερε το επιχείρημα της Αλβανικής πλευράς:

«Ο Ράμα υποστηρίζει ότι το θεσμικό πλαίσιο που ψηφίσθηκε με προτροπή της Ε.Ε. δεν επιτρέπει ορκωμοσία υπόδικου… Όμως, από τις 30 παρόμοιες υποθέσεις χρηματισμού ψηφοφόρων στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές, μόνο ο Μπελέρη προφυλακίσθηκε, για να μπορεί ο προηγούμενος Ελληνογενής δήμαρχος του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Ράμα να ασκεί τις αρμοδιότητες παροχής τίτλων ιδιοκτησίας σε ακίνητα Ελλήνων που δεν έχουν τίτλους ιδιοκτησίας λόγω της απαγόρευσης ιδιωτικής περιουσίας επί κομμουνιστικού συστήματος…».

Ακολουθεί η ανάλυσή του στο χρόνο 42.00 έως 48.00: https://www.youtube.com/watch?v=ZIyC29h581g

Σχετικά Άρθρα