Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Με προβλήματα η "πρεμιέρα" για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης

Απαγορευτική η συγκατοίκηση με τους γονείς για αρκετούς που πληρούν το κριτήριο των χαμηλών εισοδημάτων
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 01/02/2017 - 14:38

Με προβλήματα ξεκίνησε η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, αφού από το Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών Δήμου Χίου, μέχρι το μεσημέρι δεν μπορούσε να αποσταλεί καμία αίτηση.

«Το σύστημα δεν μπορεί να ανοίξει, οι άνθρωποι έρχονται, παίρνουν πληροφορίες αλλά θα πρέπει να ξαναπεράσουν», ανέφερε στην «Α» η Δ/ντρια των ΚΕΠ Δήμου Χίου, Λίτσα Λύκου και διευκρίνισε ότι τουλάχιστον στην περίπτωσή μας δεν θα υπάρχει σειρά προτεραιότητας με βάση το τελευταίο ψηφίο στο ΑΦΜ, διότι οι δικαιούχοι δεν αναμένεται να είναι αρκετοί.

«Δυστυχώς υπάρχουν πολλοί που αποκλείονται γιατί π.χ. ακόμη κι αν εξασφαλίζουν τα απαιτούμενα πολύ χαμηλά εισοδήματα, ή ακόμη κι αν δεν έχουν καθόλου εισόδημα, φιλοξενούνται στο σπίτι των γονιών τους και άρα  σ’αυτήν την περίπτωση εκείνοι θα πρέπει να κάνουν την αίτηση, όμως κι αυτοί με τη σειρά τους μπορεί επειδή έχουν μια μικρή σύνταξη, να αποκλείονται...», ανέφερε η κα Λύκου.

Όπως είπε από το πρωί η επισκεψιμότητα στο ΚΕΠ είναι αρκετά μεγάλη αλλά οι άνθρωποι φεύγουν με άδεια χέρια. Διευκρίνισε επίσης ότι οι διαζευγμένοι δικαιούχοι ή οι αλλοδαποί για τις αιτήσεις τους θα πρέπει να πηγαίνουν στο Τμήμα Πρόνοιας.

Και εκεί από το πρωί υπήρχε μεγάλη κίνηση, όπως είπε στην «Α» ο Αντιδήμαρχος, Γιώργος Παπαδόπουλος, ο οποίος επίσης εκτίμησε ότι τελικά ο αριθμός των δικαιούχων στη Χίο δεν θα είναι μεγάλος, λόγω των προϋποθέσεων που επισήμανε και η κα Λύκου.

«Αυτή τη στιγμή στο πρόγραμμα ΤΕΒΑ που το εισόδημα για ένα άτομα είναι 3.000 ευρώ έχουμε 432 οικογένειες και 950 οικογένειες έχουμε στο πρόγραμμα του κοινωνικού παντοπωλείου, όμως εκτιμώ ότι παρόλο που ο αριθμός των εχόντων ανάγκη είναι μεγάλος τελικά το ΚΕΑ θα το λάβουν λίγοι», ανέφερε ο Γ. Παπαδόπουλος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τα προβλήματα στο σύστημα για την υποβολή των αιτήσεων δεν «χτύπησαν» μόνο τη Χίο, αλλά υπήρχαν και σε άλλα ΚΕΠ πανελλαδικά, σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα.

Με εγκύκλιο της υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγας Γεροβασίλη, υπενθυμίζεται  ότι το ποσό εισοδηματικής ενίσχυσης που θα καταβληθεί το Μάρτιο, θα είναι το ίδιο, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας υποβολής αίτησης από σήμερα Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου έως και τις 28 Φεβρουαρίου.

Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ - Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 2017 γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον/τη σύζυγό του. Είτε απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.keaprogram.gr.

Πόσα χρήματα θα πάρουν οι δικαιούχοι:

  • Για άγαμο προβλέπεται ποσό 200 ευρώ/μήνα
  • Για κάθε επιπλέον ενήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 100 ευρώ/μήνα
  • Για κάθε ανήλικο μέλος της οικογένειας προβλέπονται 50 ευρώ/μήνα.

Οι δικαιούχοι για το ΚΕΑ - Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 2017 θα έχουν δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, παροχή σχολικών γευμάτων, παραπομπή και ένταξη σε δομές και υπηρεσίες κοινωνικής φροντίδας και υποστήριξης και η ένταξη στα προγράμματα των Κοινωνικών Δομών Αντιμετώπισης της Φτώχειας.

Τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια για το ΚΕΑ - Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης 2017: Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 ευρώ για τον άγαμο, ενώ το ποσό προσαυξάνεται κατά 15.000 ευρώ για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 ευρώ.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 14/07/2020 - 16:20

«…Και ακόμη δεν είδαμε τίποτα!..».

Έτσι καταλήγει ο Κώστας Μαρδάς, στο προφίλ του στο Facebook, στην ανάρτησή του με θέμα την αλλαγή στάσης των Βρυξελλών έναντι της Τουρκίας, γεγονός που ανέδειξε, καλεσμένος ως αναλυτής στην μεσημεριανή εκπομπή του Δημήτρη Καμπουράκη και της Ελένης Λάσλαρη στον ΣΚΑΪ, τη Δευτέρα:

«...Όσον αφορά την... "Αγία Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία", δηλαδή την Ευρωπαϊκή Ένωση… Στη σημερινή (Δευτέρα )  σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών, ο Ζοζέπ Μπορέλ, ο Ύπατος Εκπρόσωπος, αφού τον σεργιανίσαμε πρόσφατα στον Έβρο και είδε τον τουρκικό κίνδυνο, πήγε στην Κύπρο όπου αντίκρισε από ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς το γεωτρύπανο "Γιαβούζ" που τρυπά το οικόπεδο 6 της Γαλλίας, ύστερα πήγε στην Άγκυρα και μετά τη συνάντησή με τον Τσαβούσογλου τι πρότεινε;

«Πρότεινε διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το...διαμοιρασμό των εσόδων φυσικού αερίου της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης!

«Αυτό σημαίνει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση από υπερασπίστριά μας που, μέχρι τώρα, κουτσά στραβά, κατήγγειλε τις τουρκικές παράνομες γεωτρήσεις, μεταβάλλεται τώρα σε διαμεσολαβίτρια οντότητα, ζητώντας να μοιραστούμε με τους Τούρκους τα... κέρδη!

«Σημειωτέον, ότι η Κομισιόν ενέκρινε προς την Τουρκία 500 εκατομμύρια ευρώ για τους πρόσφυγες από τη Συρία, τους οποίους βομβαρδίζει η ίδια!»…

 

 

Το βίντεο της εκπομπής, όπου ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος- συγγραφέας του επίκαιρου βιβλίου ΠΡΟ- ΙΜΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ, επικρίνει την λάθος πολιτική να μην έχει ακόμη λειτουργήσει το τζαμί στο Βοτανικό, δίνοντας το δικαίωμα στον Ερντογάν να το παίζει…, όπως είπε… «νταβατζής των 500.000 μουσουλμάνων της Αττικής, που δεν είναι Τούρκοι» μπορείτε να το δείτε  : https://www.skaitv.gr/episode/enimerosi/ONLINE/2020-07-13-12(χρόνος από 00.50 - 1.10)