Με την πανδημία ως δικαιολογία

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΧΙΟΥ
Δευ, 14/12/2020 - 16:38

«Με την πανδημία ως δικαιολογία, αλλά στην ουσία ως ευκαιρία η κυβέρνηση της Ν.Δ. επιχειρεί να ολοκληρώσει, ότι δεν πρόλαβε την περίοδο των μνημονίων και της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης, με την ανάληψη της διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ, με μια σειρά ακραίων νεοφιλελεύθερων και ταξικών επιλογών» αναφέρει δελτίου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, ακολουθεί αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με τον έλεγχο να έχει χαθεί παντού, παριστάνουν τους ανέμελους ψευτοάριστους, έχοντας φέρει το απόλυτο μπάχαλο στην διαχείριση της πανδημίας με περίπου 100 θανάτους την ημέρα και το δημόσιο σύστημα υγείας να είναι εκτός ορίων, την δημόσια παιδεία να μετατρέπεται σε παιδεία των έντονων ανισοτήτων, παραδίδοντας δομές της σε επιχειρήσεις και θεσμοθετώντας την παιδική και απλήρωτη εργασία.

Με τις τελευταίες όμως εξαγγελίες της, σχετικά με το άνοιγμα της αγοράς όπου παρατείνεται το κλείσιμο της εστίασης και το μεσοβέζικο άνοιγμα του λιανεμπορίου να γίνεται μέσω της μεθόδου του click away, δίνει τη χαριστική βολή στην μικρομεσαία επιχειρηματικότητα, φέρνοντας την ολοκληρωτική καταστροφή και οδηγώντας σε χιλιάδες λουκέτα.

Με το δεδομένο ότι μόλις ένα 17% των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που διαθέτουν e-shop μπορούν να ανταποκριθούν στο click away, δημιουργείται μία άνιση αγορά δύο ταχυτήτων, η λειτουργία της οποίας είναι πασιφανές ότι δεν πληροί τους κανόνες του θεμιτού ανταγωνισμού. Από την μία είναι τα χιλιάδες κλειστά, κυρίως συνοικιακά μικρά και μεσαία εμπορικά καταστήματα, οι ιδιοκτήτες των οποίων αντιμετωπίζουν άμεσο πρόβλημα επιβίωσης και από την άλλη οι λίγοι ισχυροί του εμπορίου που διευκολύνονται από το συγκεκριμένο μέτρο.

Οι επιλογές της κυβέρνησης πλήττουν βαρύτατα τους μικρούς και μεσαίους και βρίσκονται στα όρια του ανελέητου νεοφιλελευθερισμού.

Οφείλουν, έστω και τώρα να ακούσουν τους συνδικαλιστικούς φορείς (εμπορικούς συλλόγους και ομοσπονδίες), να αφουγκραστούν την δεινή θέση στην οποία βρίσκονται, την αγωνία και τις διεκδικήσεις τους και να μην φέρονται τόσο αλαζονικά, αψυχολόγητα προτείνοντας ανεφάρμοστα μέτρα, εκτός και αν έχουν επιλέξει να «τελειώσουν» την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα».

Σχετικά Άρθρα