Μέχρι τον Σεπτέμβρη του 2020 η νέα Παθολογική και η Ψυχιατρική

Δ/τρια Νοσοκομείου, Ελ. Κανταράκη: Από την επόμενη εβδομάδα στο Νοσοκομείο Χίου ο ανάδοχος
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 07/03/2019 - 14:17

Μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2020 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο της νέας παθολογικής και της ψυχιατρικής κλινικής στο Νοσοκομείο Χίου, μετά την υπογραφή σήμερα από την Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας Development της σύμβασης, για την ανάθεσή του.

«Είναι ημέρα χαράς σήμερα», είπε σε δηλώσεις της η Διοικήτρια του “Σκυλίτσειου”, Ελένη Κανταράκη, σημειώνοντας ότι παίρνει σάρκα και οστά το έργο και από την πλευρά τους θα κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε αυτό να παραδοθεί έγκαιρα -εντός των 18 μηνών που θέτει το χρονοδιάγραμμα- και άρτια ώστε να εξυπηρετήσει τις υπαρκτές ανάγκες της Παθολογικής Κλινικής, που εδώ και τουλάχιστον 1,5 χρόνο είναι “διασκορπισμένη” σε άλλα τμήματα.

Η Διοικήτρια ευχαρίστησε ιδιαίτερα το προσωπικό που δέχεται και εργάζεται άκοπα, υπό τις παρούσες συνθήκες καθώς και τους χιώτες που σε τελική ανάλυση είναι οι αποδέκτες των προσφερόμενων υπηρεσιών.

Η νέα παθολογική θα έχει 30 κλίνες, ενώ η ψυχιατρική 10 με 12. Παράλληλα καταβάλλονται προσπάθειες για την ολοκλήρωση της μελέτης που αφορά το παλιό κτίριο της Παθολογικής, η οποία γίνεται με δωρεά ιδιώτη, προκειμένου στη συνέχεια να διεκδικηθεί χρηματοδότηση του έργου, το οποίο θα καλύψει συμπληρωματικά πρόσθετες κλίνες για την Παθολογική αλλά και για την Καρδιολογική Κλινική.

Ειδικά για την στελέχωση της Ψυχιατρικής Κλινικής, που αποτελεί το «νέο δεδομένο» στην παροχή υπηρεσιών του νοσοκομείου, η κα Κανταράκη ανέφερε ότι εκτός των δύο ψυχιάτρων που έχουν, καθώς και των ψυχολόγων, εκπαιδεύουν νοσηλευτή και παράλληλα θα ζητήσουν την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

mehri_ton_septemvri_toy_2020_i_nea_pathologiki_kai_i_psyhiatriki

Σχετικά Άρθρα