Χίος, Πέμπτη 18 Οκτωβρίου

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο και η πρώτη ράμπα στο Λιμάνι

ΣΥΝΤΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΖΗΤΗΣΕ Η ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/06/2018 - 15:49

Μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα δοθεί  προς χρήση η ράμπα στο λιμάνι της Χίου καθώς ολοκληρώθηκαν οι  εργασίες  για την αποκατάσταση των υποσκαφών.

«Απομένουν μόνο κάποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες για την παραλαβή του έργου», ανέφερε στην  σημερινή συνεδρίαση της Λιμενικής επιτροπής ο Πρόεδρος Αντώνης  Κέφης, συμπληρώνοντας ότι κάθε άλλη εργασία βελτίωσης στον χώρο του λιμανιού  θα πρέπει να συνεχιστεί μετά την καλοκαιρινή περίοδο .

Την συντόμευση των εργασιών για την παραλαβή της ράμπας ζήτησε η Λιμενάρχης Ειρήνη Αργύρη τονίζοντας ότι υπάρχει πρόβλημα με την λειτουργία μιας μόνο ράμπας κυρίως το  Σάββατο με το ένα πλοίο της ακτοπλοΐας να περιμένει έξω από το λιμάνι.

thema_imeron_i_leitoyrgia_kai_tis_protis_rampas_sto_limani

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 18/10/2018 - 16:13
Καλό μάθημα

Πλήρη στήριξη στους εκπαιδευτικούς της Χίου και των προσπαθειών τους για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλος παρέχει με την παρακάτω ανακοίνωσή της η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος:

"Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στηρίζει τον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί της Χίου, όπως και όλοι οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ελλάδα, για την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Οι φωνές ρατσισμού και αποκλεισμού παιδιών από το αγαθό της εκπαίδευσης  βρίσκουν και θα βρίσκουν απέναντί τους τη συνείδηση,  τις αρχές, τις αξίες και το φιλότιμο των εκπαιδευτικών που υπερασπίζονται τη δημόσια εκπαίδευση και το δικαίωμα όλων των παιδιών στην εκπαίδευση, ανεξαρτήτως φυλής, χρώματος, εθνικότητας.

Τα υπαρκτά προβλήματα που δημιουργεί η δίχως σοβαρό εκπαιδευτικό σχεδιασμό πολιτική για την ένταξη των προσφυγόπουλων στο εκπαιδευτικό σύστημα δεν επιτρέπεται να αποτελέσει άλλοθι για την ενδυνάμωση  ξενοφοβικών και ρατσιστικών κραυγών.

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. καλεί εκπαιδευτικούς και γονείς να συνεχίσουν τον αγώνα για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση και ιδιαίτερα αυτών που έζησαν τη φρίκη του πολέμου και της προσφυγιάς!"