Μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης 9 προσλήψεις στο ΕΚΑΒ Χίου

Παρ, 10/03/2017 - 14:31

Μέσω προγράμματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να αναμένεται η ενίσχυση σε προσωπικό του ΕΚΑΒ Χίου, σύμφωνα με την ενημέρωση που μετέφερε στους εκπροσώπους του τομέα ΕΚΑΒ Χιου ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Όπως αναφέρει δελτίο Τύπου, ο Βουλευτής τους συνάντησε σήμερα στο γραφείο του και συζήτησε μαζί τους τα ζητήματα τα οποία απασχολούν την υπηρεσία. Ο Ανδρέας Μιχαηλίδης τους ενημέρωσε ότι το υπόμνημα που του είχε υποβάλει το ΕΚΑΒ Χίου καθώς και πρόσφατη επιστολή του Ιατρικού Συλλόγου Χίου για το ίδιο θέμα προωθήθηκαν μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου ως Αναφορά προς το Υπουργείο Υγείας.

Παράλληλα, σε επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλο εκτέθηκαν τα προαναφερόμενα ζητήματα και κυρίως αυτό της υποστελέχωσης. Διευκρινίστηκε ότι η συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ένα νέο πρόγραμμα προσλήψεων για το ΕΚΑΒ για την αντιμετώπιση των αυξημένων αναγκών που συνδέονται με το προσφυγικό βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο. Αναμένεται ότι από το νέο αυτό πρόγραμμα ο τομέας Χίου του ΕΚΑΒ θα στελεχωθεί με 9 επιπλέον άτομα. Επίσης, αναμένεται σύντομα η πρόσληψη ενός ατόμου μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ. Ο βουλευτής δεσμεύτηκε να συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις για την αντιμετώπιση του κρίσιμου ζητήματος της υποστελέχωσης του ΕΚΑΒ στη Χίο.

Σχετικά Άρθρα