Χίος, Τετάρτη 24 Ιουλίου

Μέσω του Chios Tango στοχοποιούν στην ουσία την... αγορά!

Δευ, 01/04/2019 - 19:26
Παντελής Καμπούρης

Αυτή τη φορά την πληρώνει το... Chios Tango .

Πρωτοβουλίες που φέρνουν στο νησί κόσμο και στην αγορά δουλειά.

Πράγματα δηλαδή που φαίνονται με γυμνό μάτι στοχοποιούνται λόγω αρρωστημένης πλεόν μικρότητας.

Αυτά προφανώς αναγκάζουν τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου Παντελή  Καμπούρη να  υπογράψει την παρακάτω επιστολή:

"Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στοχοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα η συνδιοργάνωση του Chios Tango με το νομικό πρόσωπο του Δήμου. Είναι μία συνδιοργάνωση που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το 50% των εσόδων της να επιστρέφουν στο νομικό πρόσωπο, γεγονός που μπορεί να καλύπτει στο τέλος και το σύνολο της χρηματοδότησης.

Στόχος του ΝΠΔΔ είναι να ενισχύει εκδηλώσεις οι οποίες θα καθιερωθούν ως θεσμός που προάγουν την πολιτιστική ανάπτυξη και την τουριστική προβολή του νησιού, έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση του πολιτιστικού τουρισμού, καθώς και τη διατήρηση υψηλών επιπέδων επισκεψιμότητας στο νησί.

Τα προηγούμενα χρόνια για το φεστιβάλ τάνγκο επισκέφθηκαν το νησί μας πάνω από 400 χορευτές χωρίς να υπολογίζουμε τους συνοδούς, με συνολικά πάνω από 1200 διανυκτερεύσεις στις κλίνες της πόλης και πάνω από 60000 ευρώ που κινήθηκαν στην αγορά της Χίου. Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορευτές από 9 διαφορετικές χώρες διαφημίζοντας τη Χίο στον υπόλοιπο κόσμο.

Το ΝΠΔΔ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του έχει συνδιοργανώσει πάνω από 50 εκδηλώσεις μεγάλους ομίλους όπως ο ΝΟΧ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου, Παγχιακός Γ.Σ κ.α, συλλόγους όπως Chios Running, ΙΩΝΕΣ ΑΜΕΑ, Brasillionico, Πολιτιστικούς Συλλόγους Μεστών, Καλαμωτής, Συκιάδας, Αρμολίων Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου, Φ.Ο. Βροντάδου, Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών κ.α. αλλά και πολύ μεγάλες διοργανώσεις όπως 51ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, Πανελληνίου Τουρνουά Υδατοσφαίρισης, Final Four Κυπέλλου Ελλάδος , Open Water Swimming, Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων Νήσων Αιγαίου, Neboti festival 2018, Απανομερέα Φεστιβάλ 2018, Διονυσίεια 2018 και πάρα πολλά άλλα.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε όλες τις εκδηλώσεις και τις διοργανώσεις που διαφημίζουν το νησί μας σε διεθνές επίπεδο".

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ

Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης,

Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας

Δήμου Χίου

 

Παντελής Καμπούρης

                                                         

Σχετικά Άρθρα

Από 1η Αυγούστου εξετάσεις ξανά στη Χίο, δηλώνει ο Αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γ. Ξενάκης
Τετ, 24/07/2019 - 12:14

 

Επανέρχεται, για τουλάχιστον έξι μήνες, το παλαιό καθεστώς έκδοσης διπλωματών οδήγησης προκειμένου να ξεμπλοκάρει το νέο σύστημα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Όπως εξήγησε ο κ. Κεφαλογιάννης, ο νέος νόμος που εφαρμόζεται από το φθινόπωρο έχει προκαλέσει καθυστερήσεις στην έκδοση 100 χιλιάδων διπλωματών, με αποτέλεσμα ο κόσμος να ταλαιπωρείται.

Θυμίζουμε ότι στη Χίο εξετάσεις δεν γίνονται από τον Οκτώβριο του 2018, ενώ από το Γενάρη του 2019 έχουν παραιτηθεί οριστικά των καθηκόντων τους οι εξεταστές της Χίου.

Όπως δήλωσε σήμερα ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Γιάννης Ξενάκης, έχει δώσει μέχρι την Παρασκευή περιθώριο στους εξεταστές Χίου, με εντέλεσθαι, να απαντήσουν εγγράφως αν θα επανέλθουν ξεκινώντας από 1η Αυγούστου τις εξετάσεις στη Χίο. Ήδη μετά από επικοινωνία που είχε με τον Γεν. Δ/ντή της Διευθυνσης Μεταφορών Β.Αιγαίου κο Γουγούλα, ο ίδιος την ερχόμενη Δευτέρα θα μεταβεί στο νησί  για να πραγματοποιήσει σεμινάριο εκπαίδευσης ώστε να πιστοποιηθούν ξανά ως εξεταστές 7 υπηρετούντες στη Δ/νση Μεταφορών Χίου, που σημαίνει - όπως είπε στην "Α" ο κ. Ξενάκης-  ότι οδεύουμε προς το τέλος αυτής της πολύμηνης ταλαιπωρίας.