Χίος, Τρίτη 2 Ιουνίου

Μέσω του Chios Tango στοχοποιούν στην ουσία την... αγορά!

Δευ, 01/04/2019 - 19:26
Παντελής Καμπούρης

Αυτή τη φορά την πληρώνει το... Chios Tango .

Πρωτοβουλίες που φέρνουν στο νησί κόσμο και στην αγορά δουλειά.

Πράγματα δηλαδή που φαίνονται με γυμνό μάτι στοχοποιούνται λόγω αρρωστημένης πλεόν μικρότητας.

Αυτά προφανώς αναγκάζουν τον Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου του Δήμου Χίου Παντελή  Καμπούρη να  υπογράψει την παρακάτω επιστολή:

"Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στοχοποιήθηκε το τελευταίο διάστημα η συνδιοργάνωση του Chios Tango με το νομικό πρόσωπο του Δήμου. Είναι μία συνδιοργάνωση που γίνεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με το 50% των εσόδων της να επιστρέφουν στο νομικό πρόσωπο, γεγονός που μπορεί να καλύπτει στο τέλος και το σύνολο της χρηματοδότησης.

Στόχος του ΝΠΔΔ είναι να ενισχύει εκδηλώσεις οι οποίες θα καθιερωθούν ως θεσμός που προάγουν την πολιτιστική ανάπτυξη και την τουριστική προβολή του νησιού, έχοντας ως αποτέλεσμα την αύξηση του πολιτιστικού τουρισμού, καθώς και τη διατήρηση υψηλών επιπέδων επισκεψιμότητας στο νησί.

Τα προηγούμενα χρόνια για το φεστιβάλ τάνγκο επισκέφθηκαν το νησί μας πάνω από 400 χορευτές χωρίς να υπολογίζουμε τους συνοδούς, με συνολικά πάνω από 1200 διανυκτερεύσεις στις κλίνες της πόλης και πάνω από 60000 ευρώ που κινήθηκαν στην αγορά της Χίου. Στο φετινό φεστιβάλ θα συμμετέχουν χορευτές από 9 διαφορετικές χώρες διαφημίζοντας τη Χίο στον υπόλοιπο κόσμο.

Το ΝΠΔΔ στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του έχει συνδιοργανώσει πάνω από 50 εκδηλώσεις μεγάλους ομίλους όπως ο ΝΟΧ, ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου, Παγχιακός Γ.Σ κ.α, συλλόγους όπως Chios Running, ΙΩΝΕΣ ΑΜΕΑ, Brasillionico, Πολιτιστικούς Συλλόγους Μεστών, Καλαμωτής, Συκιάδας, Αρμολίων Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου, Φ.Ο. Βροντάδου, Μορφωτικού Εκπολιτιστικού Ομίλου Θυμιανών κ.α. αλλά και πολύ μεγάλες διοργανώσεις όπως 51ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας, Πανελληνίου Τουρνουά Υδατοσφαίρισης, Final Four Κυπέλλου Ελλάδος , Open Water Swimming, Αναπτυξιακό Πρωτάθλημα Παίδων Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων Νήσων Αιγαίου, Neboti festival 2018, Απανομερέα Φεστιβάλ 2018, Διονυσίεια 2018 και πάρα πολλά άλλα.

Θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί σε όλες τις εκδηλώσεις και τις διοργανώσεις που διαφημίζουν το νησί μας σε διεθνές επίπεδο".

 

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ

Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης,

Πολιτισμού, Αθλητισμού & Παιδείας

Δήμου Χίου

 

Παντελής Καμπούρης

                                                         

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 02/06/2020 - 09:53

Την πορεία εκτέλεσης των εργασιών για την κατασκευή των δικτύων άρδευσης του Κάμπου από το Φράγμα Κόρης Γεφύρι, δημοσιοποιεί ο Προεδρος της ΔΕΥΑΝΧ, Βασίλης Μυριαγκός, σημειώνοντας ότι όταν λειτουργήσει το φράγμα  θα μπορεί  να αρδεύει καθαρή έκταση 100 εκταρίων (1 εκτάριο = 10 στρέμματα),  δηλαδή 1.120 στρεμμάτων!

Να σημειωθεί ότι αυτήν την περίοδο εργασίες εκτελούνται στην οδό Χρήστου.

Όπως σημειώνει ο Βασίλης Μυριαγκός η ΔΕΥΑΝΧ εξασφάλισε τις απαραίτητες πιστώσεις από ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Βορείου Αιγαίου για την κατασκευή των δικτύων, ωστόσο το πότε θα ολοκληρωθεί η κατασκευή του φράγματος, είναι ευθύνη άλλων φορέων, που ελπίζει να δώσουν λύση το συντομότερο δυνατόν, σε ένα έργο που έπρεπε να είχε τελειώσει χτες, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε, ότι για το φράγμα, σύμφωνα με δηλώσεις του Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, από ενημέρωση που είχε από το αρμόδιο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επίκειται εξειδικευμένη μελέτη που θα υποδείξει αν και υπό ποιες προϋποθέσεις μπορεί να ολοκληρωθεί και να καταστεί λειτουργικό.