Μεσοπρόθεσμα μέτρα για να εξασφαλιστεί η υδροδότηση το καλοκαίρι

ΣΥΣΚΕΨΗ ΧΘΕΣ ΣΤΗ ΔΕΥΑΧ - ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ "ΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ"
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 21/12/2021 - 15:23

Στόχος και για το 2022 είναι να παραμείνει ενεργή και χωρίς προβλήματα η λειτουργία των 9 αφαλατώσεων και σε συνδυασμό με άλλες ενέργειες, που έχουν αποφασιστεί και κάποιες υλοποιούνται, να αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα στην υδροδότηση, μιας και οι μέχρι τώρα βροχοπτώσεις κινούνται σε πολύ χαμηλά, για την εποχή, επίπεδα.

Στα παραπάνω συνοψίζεται η αναφορά που έκανε στην «Αλήθεια» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Βασίλης Μυριαγκός, μετά τη σύσκεψη στην οποία κάλεσε χθες τα μέλη του συμβουλίου της δημοτικής επιχείρησης προκειμένου να υπάρχει ένας μεσοπρόθεσμος προγραμματισμός για το 2022 για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών του νησιού.

Στις βολές που δέχθηκε σήμερα ο ίδιος αλλά και η πολιτική της διοίκησης της δημοτικής επιχείρησης από τους συμβούλους της δημοτικής παράταξης «Χίος Μπροστά», Γ. Καραβασίλη και Γ. Αγιωργούση, απάντησε ότι ο εκπρόσωπος του συγκεκριμένου συνδυασμού ήταν ο μόνος που τελικά δεν ψήφισε το πρόγραμμα που συζητήθηκε χθες.

«Είναι τυχαίο ότι οι 10 στους 11 συμφώνησαν;», τόνισε ο κος Μυριαγκός.

Όπως είπε, η Χίος από τις αφαλατώσεις εξασφαλίζει 1.250.000 κ.μ. νερού ετησίως.

«Αν γίνει το φράγμα στις Κόρης το Γεφύρι σε δύο χρόνια οι αφαλατώσεις θα κλείσουν, αλλά μέχρι τότε πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες και μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν», ανέφερε.

Επανέλαβε ότι το φράγμα αποτελεί προτεραιότητα, αλλά στο μεταξύ πρέπει να φροντίσουν να συνεχίσουν να δουλεύουν οι γερασμένες αφαλατώσεις και παράλληλα συνεχίζεται η προσπάθεια για τη μείωση των διαρροών στο δίκτυο, ενισχύοντας τα συνεργεία.

Παράλληλα προχωρά το δίκτυο που θα συνδέει τη Χίο με το Βροντάδο, ώστε και ο Βροντάδος να λαμβάνει νερό γεωτρήσεων και παράλληλα χθες αποφασίστηκε να αξιοποιηθούν και να ελεγχθούν ιδιωτικές γεωτρήσεις. Στα άμεσα σχέδια της ΔΕΥΑΧ είναι και η εγκατάσταση 1.000 σύγχρονων υδρομετρητών αλλά και το έργο εκσυγχρονισμού της μονάδας του βιολογικού με επανάχρηση του νερού μετά από επεξεργασία.

mesoprothesma_metra_gia_na_exasfalistei_i_ydrodotisi_to_kalokairi

Σχετικά Άρθρα