Χίος, Παρασκευή 7 Αυγούστου

Μιχαηλίδης καλεί υπουργείο για τη... γούρνα του Σαραπειού

Επείγουσα επιστολή στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών
Τρί, 29/01/2019 - 14:53

Επείγουσα επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστο Σπίρτζη έστειλε σήμερα ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης σχετικά με την δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί τις τελευταίες ημέρες λόγω της υπερχείλισης του φράγματος στο Σαραπειό. Στην επιστολή του αυτή εξέθεσε συνοπτικά το πρόβλημα, επισυνάπτοντας – και παραθέτοντας στοιχεία από - τη σχετική έκθεση που συνέταξε το παράρτημα Χίου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).

Ο βουλευτής ζήτησε την ανάληψη ενεργειών από την πλευρά του Υπουργείου, με την αποστολή το ταχύτερο δυνατόν κλιμακίου ειδικών επιστημόνων προκειμένου να εκτιμήσουν την κατάσταση και να διατυπώσουν συγκεκριμένες προτάσεις για την αντιμετώπισή της. Επισημαίνει δε την ανάγκη σε δεύτερο χρόνο, μετά την αποσόβηση των άμεσων κινδύνων και την αποκατάσταση ενός στοιχειώδους επιπέδου ασφάλειας του έργου, να αναζητηθούν ευθύνες για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει, καθώς και να εξεταστεί η σκοπιμότητα και δυνατότητα ολοκλήρωσης του ημιτελούς φράγματος.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 06:27

Ένα ταχύπλοο σκάφος κατάφερε να ξεφύγει χθες από την συνεχή φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από το Λιμενικό Σώμα και να φτάσει στις 6,30 μ.μ. στην παραλία μπροστά στο Δημαρχείο του Βροντάδου. Οι επιβάτες όμως δεν ήταν μετανάστες – πρόσφυγες αλλά Τούρκοι υπήκοοι, εύποροι με τις οικογένειες τους, που δήλωσαν αμέσως ότι ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας , επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το καθεστώς Ερντογάν.

Οι 22 συνολικά Τούρκοι, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο. Τους επιβλήθηκε ατομικά πρόστιμο 5000 ευρώ για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα από χώρα που πλήττεται από κορωνοϊό, ενώ ένας Τούρκος και ένας Αφγανός υπήκοος υποδείχθηκαν από τους ίδιους ως διακινητές τους.

Από το Λιμεναρχείο, μετά τις σχετικές ανακρίσεις οι ζητούντες άσυλο και οι διακινητές παραδώθηκαν  στην Αστυνομία η οποία τους οδήγησε στην Δομή Απομόνωσης της Λευκωνιάς απ' όπου συνεργείο του ΕΟΔΥ θα τους πάρει δείγματα για κορωνοϊό.