Μητσοτάκης: Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό

Δευ, 29/05/2023 - 20:48

Από τον μεγαλύτερο δήμο της δυτικής Αθήνας, το Περιστέρι, άρχισε τη νέα προεκλογική του εκστρατεία, ο πρόεδρος της Νέας ΔημοκρατίαςΚυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας το στίγμα της καμπάνιας του ενόψει της 25ης Ιουνίου.

Ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας από χαμηλό βάθρο και όντας περιτριγυρισμένος από ψηφοφόρους της Ν.Δ., έστειλε μήνυμα, λέγοντας: «Πρέπει να τελειώσουμε τη δουλειά που ξεκινήσαμε, πρέπει να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό. Μπορούμε να το πετύχουμε».

«Οι πολίτες γύρισαν την πλάτη στον διχασμό και την τοξικότητα. Ηττήθηκε ο διχασμός και κέρδισε η ενότητα, ηττήθηκε ο λαϊκισμός και κέρδισε ο συγκροτημένος πολιτικός λόγος που εμείς καταφέραμε να εκφράσουμε», τόνισε, ζητώντας «μια ακόμη μεγαλύτερη νίκη από την προηγούμενη».

Επισήμανε ότι «δεν θα τσακίσουμε τους ελεύθερους επαγγελματίες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ με το νόμο Κατρούγκαλου» και δεσμεύθηκε ότι «οι φόροι θα μειωθούν και τη νέα τετραετία».

«Υψηλότεροι μισθοί και χαμηλότεροι φόροι για τη νέα τετραετία, με προτεραιότητα την αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας», δεσμεύτηκε.


 


«Πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων»

Απαντώντας στο σύνθημα, «όλη η Ελλάδα είναι μπλε», που φώναζαν οι φίλοι του κόμματος, ο κ. Μητσοτάκης είπε: «Κι αυτή τη γωνία που έμεινε ροζ, και ξέρουμε πώς έγινε, θα την κάνουμε μπλε και όλη η Ελλάδα θα είναι μπλε».

Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι δεν θα ανεχθεί «κανένα φαινόμενο αλαζονείας», σημειώνοντας ότι «δεν θέλουμε περιφρόνηση των αντιπάλων μας, δεν μας ταιριάζουν αυτά». «Την επόμενη ημέρα, αν με εμπιστευτείτε, θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», υπογράμμισε.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε εμφατικά ότι «η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία» και συμπλήρωσε: «Ίσως πολλοί να αιφνιδιάστηκαν από το εκλογικό αποτέλεσμα. Για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση, κόμμα αυξάνει τα ποσοστά του μετά από τέσσερα χρόνια διακυβέρνησης και είναι το πρώτο κόμμα που έχει υπερδιπλάσιους ψήφους από το δεύτερο. Πού πήγαν όλοι αυτοί που προέβλεπαν ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι; Η κοινωνία μας επιβράβευσε στην κάλπη».


Μητσοτάκης: Μπορούμε να πετύχουμε ακόμα μεγαλύτερο ποσοστό-1


«Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση»

Καταφέρθηκε κατά της απλής αναλογικής λέγοντας ότι «σήμερα η χώρα θα είχε σταθερή κυβέρνηση αν δεν υπήρχε η απλή αναλογική» και κάλεσε τον κόσμο «να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό στη Ν.Δ. για να υπάρχει σταθερότητα. Όσα περισσότερα κόμματα μπαίνουν στη Βουλή τόσο δυσκολότερη είναι η αυτοδυναμία. Η χώρα χρειάζεται σταθερή κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία για να κάνει πράξη τις μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις».

«Είμαστε εδώ για να ενώσουμε την πατρίδα μας. Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση με άνετη πλειοψηφία απέναντι σε αυτούς που ενδιαφέρονται μόνο ποιος θα είναι στην αντιπολίτευση. Το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ τους ενώνει ο στόχος να έχουμε μια αδύναμη κυβέρνηση. Δεν ξέρω άλλη εκλογή που να υπάρχει μόνο ένας υποψήφιος για πρωθυπουργός», είπε και δεσμεύτηκε ότι «ο φράχτης στον Έβρο θα επεκταθεί, το Λιμενικό θα φυλάει τα σύνορα στη θάλασσα, και θα ενισχύσουμε περαιτέρω τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Καθημερινή

Σχετικά Άρθρα