Μόνο για τηλέφωνο 6.000 ευρώ το δίμηνο σε 24 σχολεία

Ορθολογική διαχείριση εξόδων θα επιχειρήσει ο Πρόεδρος των Σχολικών Επιτροπών, Κ. Χατζησταμάτης
Τρί, 24/12/2019 - 13:33

«Πρώτος στόχος μας είναι  η καταγραφή και ιεράρχηση των προβλημάτων στις σχολικές μονάδες δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης», ανέφερε το πρωί σε συνέντευξή του στην «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Β/βάθμιας Εκπαίδευσης, Κωνσταντίνος Χατζησταμάτης, παρουσιάζοντας τους άξονες δράσης της παρούσας δημοτικής αρχής για την αντιμετώπιση κτηριακών και λειτουργικών αναγκών των σχολείων.

Στον απόηχο της πρώτης συνάντησης με τους Δ/ντές σχολικών μονάδων που υπάγονται στον τομέα ευθύνης του, επεσήμανε, όσον αφορά το οικονομικό πεδίο – μιας και καλές προθέσεις υπάρχουν πάντα, αλλά συνήθως τα εμπόδια είναι οικονομικής και τεχνικής φύσεως- ότι στις προτεραιότητές τους είναι εξοικονόμηση πόρων με την ορθολογική διαχείριση των εξόδων, η εξεύρεση ιδιωτών – μέσω δήμου- που υπό τη μορφή δωρεών θα μπορούσαν να καλύψουν κάποιες ανάγκες, καθώς και η αξιοποίηση της σχολικής περιουσίας. Αναφερόμενος ειδικότερα στο πρώτο, σημείωσε ότι δεν μπορεί σήμερα σε 24 Γυμνάσια και Λύκεια ο λογαριασμός διμήνου μόνο για τις τηλεφωνικές συνδέσεις να είναι της τάξεως των 6.000 ευρώ.

Μίλησε επίσης για την ιεράρχηση της δημοτικής αρχής για έργα υποδομών, με την εκπόνηση μελετών και την ωρίμανση των έργων επέκτασης του ΕΠΑΛ Χίου και του Ειδικού Σχολείου.

Τέλος, ανάμεσα στα ζητούμενα, όπως είπε,  είναι η αύξηση των Μηχανικών στις Τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου που ασχολούνται με τα σχολικά κτίρια και  η ύπαρξη συνεργείου τεχνικών ειδικοτήτων που θα επισκέπτεται τα σχολεία για να επιλύει προβλήματα καθημερινότητας

Σχετικά Άρθρα