Χίος, Κυριακή 7 Ιουνίου

N. Μηταράκης: «Προχωράει αποφασιστικά το έργο του αεροδρομίου της Χίου»

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 27/03/2020 - 17:52

Ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα, επικοινωνώ μαζί σας για ένα θέμα ευχάριστο. Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, η ΑΕΠΟ, η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων για το Αεροδρόμιο της Χίου. Απαραίτητη για την επέκταση του διαδρόμου και την μετατόπισης της παραλιακής

Τις τελευταίες εβδομάδες συνηθίσαμε να συζητάμε σχεδόν αποκλειστικά τις παράλληλες κρίσεις που αντιμετωπίζουμε αλλά εγώ σκέφτομαι και την επόμενη μέρα.

Η ολοκλήρωση της επέκτασης του αεροδρομίου της Χίου και η ανακαίνιση των κτιριακών υποδομών αποτελούν ένα μεγάλο στοίχημα  για το νησί μας. Για την οικονομική ανάπτυξη του και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η έκδοση της ΑΕΠΟ ήταν μια επίπονη διαδικασία, καθώς απαιτεί την γνωμοδότηση διαφόρων υπηρεσιών. Θα μπορούσα να αναφερθώ ενδεικτικά στην ανάγκη να επιλυθούν πολλαπλά θέματα με την Αρχαιολογία, το ΓΕΕΘΑ, την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. Και άλλα απρόβλεπτα, όπως η ανάγκη να κατατεθεί δήλωση  πηγαδιού, η διατήρηση του οποίου κρίθηκε χρήσιμη, καθώς αυτό  θα μπορεί  να λειτουργεί ως εφεδρική πηγή σε περίπτωση ανάγκης πυρόσβεσης.

Παράλληλα παρακολουθούμε στενά το κομμάτι του έργου που έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, για την εκπόνηση των μελετών για τη δημοπράτηση όλων των έργων εντός του Κρατικού Αερολιμένα Χίου, δηλαδή της επέκτασης του διαδρόμου και της αναβάθμισης των εγκαταστάσεων του αερολιμένα. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τον τεχνικό σύμβουλο.

Εναπόκειται στην Περιφέρεια να μετακινήσει την παραλιακή οδό και στο Δήμο να ολοκληρώσει το έργο της οδού Χρήστου. Φυσικά, θα είμαι δίπλα τους. Όπως θα είμαι δίπλα στην Περιφέρεια όταν αποφασίσει να ξεκινήσει το έργο της διάνοιξης της παράκαμψης του Αίπους, έργο πνοής  για τον Βροντάδο και την Βόρεια Χίο.

Δράττομαι της ευκαιρίας να τονίσω την ανάγκη πιστής εφαρμογής των μέτρων προστασίας που έχουμε ως Κυβέρνηση θεσπίσει και ανακοινώσει. Μπορούμε και πρέπει να μένουμε σπίτι. Για εμάς, για τις οικογένειες μας, για τους συμπολίτες μας.

Σας ενημερώνω επίσης ότι, μεταφέρθηκαν ήδη εκτός Χίου, όπως είχα δεσμευτεί, όλοι οι παράνομα εισελθόντες που έφτασαν μετά την 1η Μαρτίου και συνεχίζεται παράλληλα η περαιτέρω αποσυμφόρηση του νησιού – έχουν σχεδιαστεί από τον Ιανουάριο 15,000 μετακινήσεις και έχουν πραγματοποιηθεί ήδη πάνω από τις μισές . Και σχεδιάζουμε και νέες δράσεις αποσυμφόρησης.

Αναφορικά με τα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας στην ανοικτή δομή στη ΒΙΑΛ, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές και την Ελληνική Αστυνομία προχωρήσαμε σε μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας και δημιουργίας ειδικών υγειονομικών εγκαταστάσεων σε περίπτωση κρουσμάτων.

Σας διαβεβαιώ καταβάλλουμε με υπευθυνότητα κάθε προσπάθεια για τον περιορισμό των επιπτώσεων και της κρίσης δημόσιας υγείας, αλλά και της μεταναστευτικής κρίσης.

Και είναι αυτοί οι δύσκολοι καιροί που μας δίνουν κίνητρο να σχεδιάσουμε και τελικά να δημιουργήσουμε την Χίο της επόμενης μέρας. Μια Χίο ανακουφισμένη από μεταναστευτικά βάρη, υγειονομικά θωρακισμένη και, πρωτίστως, μεταφορικά διασυνδεδεμένη με την υπόλοιπη Ελλάδα!

Μαζί, ενωμένοι και με αποφασιστικότητα, θα τα καταφέρουμε!»

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 07/06/2020 - 08:03

Με πρωτοβουλία της Υπατίας Δούση - Αναγνωστοπούλου, αναπληρώτριας καθηγήτριας ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, με καταγωγή από την Καλαμωτή, εκπροσώπου της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας - Αποστολή "ΑΝΘΡΩΠΟΣ", με ιατρικές και ανθρωπιστικές δράσεις, συγκεντρώνεται ποσό 10.800 ευρώ, προκειμένου με υπόδειξη της Διοικητού του Νοσοκομείου Ελένης Κανταράκη να καλυφθεί η θέση ενός εξωτερικού συνεργάτη του Νοσοκομείου, για τις έκτακτες ανάγκες λόγω κορωνοϊού.

Αναλυτικές πληροφορίες δίνονται με την εξής ανάρτηση της εταιρείας.

 

2η Πρωτοβουλία της οργάνωσης Αποστολή  ΑΝΘΡΩΠΟΣ  για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον COVID-19:

 Ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου – Chios Ηealth

Η πανδημία από τον κορονοϊό κάνει επιτακτική την ανάγκη ενίσχυσης των υποδομών του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η κοινωφελής μη κερδοσκοπική οργάνωση Αποστολή  ΑΝΘΡΩΠΟΣ (www.missionanthropos.com) διοργανώνει δράση crowdfunding προκειμένου να ενισχυθεί το Γενικό Νοσοκομείο Χίου.

Το ποσό που θα συγκεντρωθεί, θα κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του νοσοκομείου, προκειμένου να προσληφθεί ένας/μία νοσηλευτής/τρια συνεργάτης/τρια για ένα (1) χρόνο, ώστε να υποστηριχθούν οι δομές που λειτουργούν για την αντιμετώπιση της πανδημίας από τον COVID-19.

Αν θέλετε να υποστηρίξετε τη δράση μας
Ενίσχυση του Γενικού Νοσοκομείου Χίου –Chios Health
μπορείτε να καταθέσετε την συνεισφορά σας στο λογαριασμό μας

Τράπεζα Eurobank Α.Ε.
ΙΒΑΝ GR4102600910000720200526715
SWIFT ERBKGRAA
Δικαιούχος : Αποστολή ΑΝΘΡΩΠΟΣ

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε, στέλνοντας στο mail της οργάνωσης  missionanthroposngo@gmail.com το όνομα και τη διεύθυνσή σας για να σας αποστείλουμε την απόδειξη της δωρεάς σας.

Βοηθήστε μας να στηρίξουμε τις δομές υγείας στα νησιά μας!