Ν. Μηταράκης: Προχωράει η επαναχωροθέτηση του Κτηματολογίου Χίου για τις περιοχές των Δημοτικών Ενοτήτων Ιωνίας, Αγ. Μηνά και Μαστιχοχωρίων

Συνάντηση του Βουλευτή Χίου, κ. Νότη Μηταράκη με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη
Τρί, 19/09/2023 - 18:12

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κωνσταντίνο Κυρανάκη πραγματοποίησε ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, παρουσία του του Προέδρου του Ελληνικού Κτηματολογίου, κ. Στέλιου Σακαρέτσιου. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη οι Βουλευτές Λέσβου και Λευκάδος, κ.κ. Αθανασίου και Καββαδάς. Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν στο Κτηματολόγιο για περιοχές των τριών νησιών.

 

Αναφορικά με τα ζητήματα κτηματογράφησης της Χίου, εντός της εβδομάδας θα εγκριθούν οι συμπληρωματικές συμβάσεις για τον επαναπροσδιορισμό της θέσης και των ορίων των γεωτεμαχίων στις περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Ιωνίας, Αγίου Μηνά και Μαστιχοχωρίων του Δήμου Χίου από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού και θα προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή τους από τον ανάδοχο.

 

Με τις εν λόγω συμπληρωματικές συμβάσεις θα προχωρήσει η επαναχωροθέτηση και οι γεωμετρικές διορθώσεις του λειτουργούντος Κτηματολογίου, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο άρθρο 20 του ν. 4934/2022, ΦΕΚ Α΄ 100, όπου τροποποιήθηκε το άρθρο 19 Α του ν. 2664/1998 με το οποίο, μεταξύ άλλων, εισήχθη διαδικασία επανεπεξεργασίας των αυτοψιών που είχαν διενεργηθεί.

 

Σχετικά Άρθρα