Ν. Μηταράκης: Σε πορεία υλοποίησης το έργο του Τελωνείου

Το 2024 αποκτά η Χίος τις πύλες εισόδου που της αρμόζουν
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 24/03/2023 - 13:57

Κατατέθηκαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την έκδοση της προέγκρισης της οικοδομικής άδειας για το έργο της «Επισκευής – Αναβάθμισης - Διαμόρφωσης υπαρχουσών κτηριακών εγκαταστάσεων Συνοριακού Σημείου Διέλευσης Λιμένα Χίου».   

Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτής Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότης Μηταράκης επισκέφτηκε το χώρο μαζί με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Χίου, κ. Κυριάκο Ζωάνο και το Δήμαρχο Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη, παρουσία και του  επιβλέποντος μηχανικού του έργου, κ. Γιάννη Καββάδα.  

Το έργο που έχει λάβει χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου με ποσό ύψους 3.000.000 ευρώ μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης, έχει ως απώτερο στόχο την πλήρωση όλων των απαραίτητων τεχνικών προδιαγραφών και απαιτήσεων ως «Πύλη Εισόδου Schengen».    

Όπως τόνισε ο κ.Μηταράκης το έργο είναι ήδη σε τροχιά υλοποίησης, ενώ υπογράμμισε ότι “Το 2024 η Χίος θα έχει δύο σημεία εισόδου στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο αντάξια της ιστορίας της.” 

Ακολουθεί η δήλωση του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και Βουλευτή Χίου με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Νότη Μηταράκη:  

“Ένα έργο πνοής για τη Χίο το νέο Τελωνείο στο Λιμάνι μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης. Το 2024 η Χίος θα έχει δύο σημεία εισόδου στο λιμάνι και στο αεροδρόμιο αντάξια της ιστορίας της. Κατατέθηκε εχθές η αίτηση για την οικοδομική άδεια, αφού έχουν ολοκληρωθεί οι μελέτες, αφού με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου έχει εξασφαλιστεί πλήρως η χρηματοδότηση. Το επόμενο βήμα είναι η προκήρυξη του Διαγωνισμού, η υπογραφή της Σύμβασης και η έναρξη υλοποίησης του έργου, φέτος, το 2023. Σε αγαστή συνεργασία με τον Δήμο Χίου και το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο υλοποιούμε αυτό το έργο. Συνεχίζουμε με έργα.” 

Ακολουθεί η δήλωση του Δημάρχου Χίου, κ. Σταμάτη Κάρμαντζη:   

“Όπως είπε και ο υπουργός άλλο ένα έργο πνοής βρίσκεται σε εξέλιξη, είναι αυτό της πύλης εισόδου της Χίου. Ένα έργο το οποίο ήταν και είναι απαραίτητο και αναγκαίο εδώ και δεκαετίες. Σήμερα λοιπόν είμαστε στο στάδιο που το συγκεκριμένο έργο αρχίζει να υλοποιείται μέσα από όσα προανέφερε και ο υπουργός. Η Χίος αλλάζει. Αναπτύσσεται. Τα έργα βρίσκονται σε εξέλιξη και νομίζω ότι οι πολίτες το βλέπουν. Αυτός είναι ο στόχος και ο σκοπός μας. Πάμε στο αύριο δυνατά! Πάμε στο αύριο! Πάμε στο μέλλον!”  

mitarakispros_ylopoiisi_to_ergo_toy_teloneioy.to_2024_apokta_i_hios_pyles_eisodoy_poy_tis_armozoyn

Σχετικά Άρθρα