Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Ν. Μηταράκης: Συζητάμε και μεταφορά της «Κιβωτού» για να γίνει το ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος

Δευ, 09/12/2019 - 09:22

Και μεταφορά της «Κιβωτού» συζητά η Κυβέρνηση, αρκεί να δημιουργηθεί το ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος, στο 17ο ή στο 15ο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Χίου – Βολισσού.

Αυτό διευκρίνισε το πρωϊ στο Ράδιο – αλήθεια ο υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκης, που έδωσε αυτή τη φορά τόπο και ημερομηνίες για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο Αίπος προκειμένου να αδειάσει η ΒΙΑΛ.

Μετά τις γιορτές θα έχουν ξεκινήσει οι εργασίες για την δημιουργία του ΠΡΟΚΕΚΑ που ζητάμε να γίνει σε δημοτική έκταση στο 17ο χιλιόμετρο. Αν μας το αρνηθεί ο Δήμος, υψίστη ανακολουθία αφού οι ίδιοι μας ζητούν να αδειάσει η ΒΙΑΛ, θα πάμε στο 15ο χιλιόμετρο, που είναι Δημόσια έκταση αλλά είναι κοντύτερα στην «Κιβωτό»

Ας επιλέξει και το Δημοτικό Συμβούλιο, είπε αν θέλει το ΠΡΟΚΕΚΑ πιο κοντά στην «Κιβωτό».

Όσον αφορά την ίδια την δομή, ο υφυπουργός την χαρακτήρισε «μεγάλο δώρο για τη Χίο» που θα πρέπει να κρατηθεί με κάθε τρόπο.

Αν οι υπεύθυνοι της «Κιβωτού» αισθάνονται ανασφαλείς και μας ζητήσουν την μεταφορά τους σε άλλο σημείο του νησιού είναι κάτι που το συζητάμε, μπορούμε να βοηθήσουμε, αλλά σας παρακαλώ πείτε μου ας πούμε ότι υπάρχει κίνδυνος για την «Κιβωτό» για τους κατοίκους του Χαλκειούς, που η ΒΙΑΛ είναι μέσα στα σπίτια τους δεν υπάρχει; Για τα Σχολεία που βρίσκονται δίπλα στην ΒΙΑΛ δεν υπάρχει;

Σύμφωνα με τον Νότη Μηταράκη, ο κυβερνητικός σχεδιασμός παραμένει αναλλοίωτος ώστε μέχρι τον Ιούλιο να μην υπάρχει ούτε ένας μετανάστης – πρόσφυγας στην ΒΙΑΛ.

Τέλος αναφέρθηκε στον νέο Νόμο για το άσυλο, που επιταχύνει την απονομή του ώστε να λειτουργήσει γρήγορα ο τομέας της επιστροφής παράνομα εισερχομένων μεταναστών στην Τουρκία.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 03/08/2020 - 15:27

Με τη λήψη των καθηκόντων του ο Σταύρος Κουτρής Αντιστράτηγος ε.α. Πρόεδρος της Ένωσης αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, συνοδευόμενος από τους Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του τοπικού παραρτήματος Γιάννη Κηρύκο και Παναγιώτη Κιμουρτζή, επισκέφθηκε σήμερα τον Αντιπεριφερειάρχη, τον Δήμαρχο τον αν. Αστυνομικό Διευθυντή και την Λιμενάρχη, καθώς και ακριτικά Φυλάκια του νησιού μας.

«Ο νούς μας είναι κοντά στους ακρίτες και τις Ένοπλες Δυνάμεις από τις οποίες προερχόμαστε. Η επίσκεψη μας έχει συμβολικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Είμαστε κοντά στους εν ενεργεία συναδέλφους μας, είμαστε κοντά στους φρουρούς των συνόρων μας».

Αυτά δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV ο Σταύρος Κουτρής ενώ ερωτώμενος απάντησε ότι η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, τάσσεται υπέρ της αύξησης του χρόνου θητείας στους 18 μήνες, κάτι που πρέπει να συνδυαστεί και με την ποιοτική αναβάθμιση της.