Να ληφθεί νέα απόφαση για γενναία μείωση ανταποδοτικών ζητούν Βουρνούς και Καραβασίλης

Η καθυστέρηση στην μείωση των τελών στους λογαριασμούς βαρύνει τη Δημοτική Αρχή, υποστηρίζουν οι ίδιοι
Ακούστε το ηχιτικό
Τετ, 28/04/2021 - 13:11
Ηχητικό απόσπασμα: 

Να μην αναζητά η Δημοτική αρχή ευθύνες στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης για τον χαμένο χρόνο εφαρμογής της απόφασης για τη μείωση των ανταποδοτικών τελών ζήτησαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της “Πρωτοβουλίας” και “Χίος Μπροστά, Μανώλης Βουρνούς και Γιάννης Καραβασίλης, αντίστοιχα, σε συνεντεύξεις τους στο Ράδιο “Αλήθεια” επισημαίνοντας ότι η ευθύνη βαρύνει εξ’ ολοκλήρου τη δημοτική αρχή.

Ο πρώην Δήμαρχος ήταν αρκετά επικριτικός, επέμεινε ότι η απόφαση που ελήφθη με τις ψήφους των συμβούλων της δημοτικής αρχής ήταν παράνομη, επισημαίνοντας ότι μετά την προσφυγή τους η Αποκεντρωμένη Διοίκηση δεν απεφάνθη επ’ αυτής αλλά άφησε το χρόνο να περάσει ώστε με τη συμπλήρωση των δύο μηνών να τεθεί σε ισχύ η απόφαση, ελλείψει κρίσης.

“Είναι η 2η φορά που για το ίδιο θέμα η Αποκεντρωμένη δεν εκφέρει κρίση”, ανέφερε ο κος Βουρνούς, που επέμεινε ότι είχαν δίκιο που ζητούσαν μεγαλύτερη μείωση των τελών, διότι τώρα και με την καθυστέρηση εφαρμογής της μείωσης, ο δήμος βάζει περισσότερο το χέρι στην τσέπη του δημότη.

“Το πλεόνασμα που έχει ήδη ο δήμος από τα ανταποδοτικά είναι 250.000 ευρώ”, ανέφερε και ο κος Καραβασίλης και ζήτησε, όπως και ο κος Βουρνούς να βρεθεί τρόπος να γυρίσουν τα χρήματα στους δημότες. Μάλιστα ο πρώην Δήμαρχος κατέθεσε πρόταση να ακυρωθεί η υφιστάμενη απόφαση για τα ανταποδοτικά, να κινηθούν αυτή τη φορά πιο σύντομες οι διαδικασίες και στο δημοτικό συμβούλιο να αποφασιστεί γενναία μείωση ανταποδοτικών που θα εφαρμοστεί άμεσα.

Σχετικά Άρθρα