Να μην επιστρέψουν οι εργολάβοι καθαριότητας στο Νοσοκομείο Χίου

Παρέμβαση Ανδρέα Μιχαηλίδη στη Διοίκηση για να παραταθούν οι συμβάσεις των εργαζομένων
Δευ, 21/09/2020 - 12:07

Στο θέμα που έχει προκύψει με την ανάθεση του έργου  καθαριότητας στο Νοσοκομείο Χίου σε εργολάβους παρεμβαίνει ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης, ζητώντας από τη Διοίκηση να ακυρώσει την απόφασή της και να παρατείνει τις συμβάσεις των εργαζομένων μέχρι το Δεκέμβρη του 2021 καθώς και να μεριμνήσει για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού που θα καλύψει τις ανάγκες στους τομείς καθαριότητας, σίτισης και φύλαξης.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Όλα τα προηγούμενα χρόνια έχουμε υποστηρίξει την έξοδο των εργολάβων από τα νοσοκομεία και την ανάθεση του έργου της καθαριότητας, φύλαξης και σίτισης απευθείας σε εργαζόμενους μέσω ατομικών συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης από τη ΝΔ, κάποιες Διοικήσεις νοσοκομείων προχώρησαν πρόθυμα και εσπευσμένα στην επιστροφή των εργολαβικών εταιρειών στα νοσοκομεία.

Μετά την πρόσφατη νομοθέτηση παράτασης των συμβασιούχων σε νοσοκομεία και λοιπές δομές Υγείας μέχρι το Δεκέμβριο του 2021, παράταση την οποία προτείναμε και υποστηρίξαμε στη Βουλή, η επιστροφή στο καθεστώς των εργολάβων πρέπει άμεσα να διακοπεί.

Καλούμε και τη Διοίκηση του Σκυλίτσειου Νοσοκομείου Χίου να ακυρώσει άμεσα την απόφαση που έχει λάβει για εγκατάσταση εργολάβων στην καθαριότητα και να παρατείνει τις ατομικές συμβάσεις καταρχήν μέχρι το Δεκέμβριο 2021.

Παράλληλα επισημαίνουμε την ανάγκη για άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, κάτι που επιτρέπουν τα δημοσιονομικά δεδομένα αφού έχει καταργηθεί το επαχθές μέτρο 5:1 (μία πρόσληψη για πέντε αποχωρήσεις).

Το επερχόμενο δεύτερο κύμα της πανδημίας απαιτεί την άμεση και πολλαπλή θωράκιση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας, χωρίς άλλες λαθροχειρίες των δεδομένων, διοικητικές καθυστερήσεις και (νεοφιλελεύθερες) ιδεοληψίες."

Σχετικά Άρθρα