Να σταματήσει τώρα η διαδικασία για το νέο ΚΥΤ - Κανένα Κέντρο Φυλακή στη Χίο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕ ΧΙΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ
Πέμ, 26/08/2021 - 22:41

«Οι διαβεβαιώσεις του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής ότι το κυβερνητικό σχέδιο προχωρά κανονικά, δηλαδή προχωρά η μετατροπή του νησιού σε κέντρο μόνιμου εγκλωβισμού και διαλογής προσφύγων και μεταναστών, με ημερομηνία σταθμό τη 2 Σεπτέμβρη, πρέπει να πάρουν και πάλι αγωνιστική απάντηση από το λαό της Χίου» αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΤΕ Χίου του ΚΚΕ και συνεχίζει:

«Η επιμονή στο κυβερνητικό σχέδιο που είναι η πιστή εφαρμογή της πολιτικής της ΕΕ και των απάνθρωπων συμφωνιών της για το προσφυγικό – μεταναστευτικό δε μπορεί να συνεχιστεί.

Η κυβέρνηση και ο υπουργός συνεχίζουν να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του λαού όταν μιλούν για «μικρές δομές», τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η τραγική κατάσταση του Αφγανικού λαού και που επιβεβαιώνει για μια ακόμα φορά, ότι οι ιμπεριαλιστές είναι αυτοί που ξεριζώνουν τους λαούς από τις πατρίδες τους και πως ανά πάσα ώρα και στιγμή ο αριθμός προσφύγων και μεταναστών μπορεί να αυξηθεί ανάλογα με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή μας.

Καμιά εμπιστοσύνη δε μπορεί να δείξει ο λαός της Χίου στην κυβέρνηση και την πολιτική της. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη γιατί συμμετέχει στα γεωπολιτικά παιχνίδια που σημαίνουν πολέμους και φτώχεια για άλλους λαούς και κινδύνους για το δικό μας, ενώ την ίδια ώρα χύνει κροκοδείλια δάκρυα μαζί με τους εταίρους της, ΗΠΑ – ΕΕ – ΝΑΤΟ, για τη θέση των γυναικών και τα δημοκρατικά δικαιώματα στο Αφγανιστάν.

Ο αγώνας ενάντια στη δημιουργία κέντρου φυλακής στο νησί μας χρειάζεται να συνεχιστεί και να ενταθεί, όπως και ο αγώνας ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις που είναι η αιτία της προσφυγιάς.

• Κανένα κέντρο φυλακή της ΕΕ στη Χίο ή αλλού. Να κλείσει η ΒΙΑΛ. Να σταματήσει τώρα η διαδικασία για το νέο ΚΥΤ στο Θόλος

• Άμεσος μαζικός απεγκλωβισμός όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα προς τις χώρες που επιθυμούν

• Να καταργηθούν οι συμφωνίες της ΕΕ και η Κοινή Δήλωση με την Τουρκία που τους εγκλωβίζουν

• Να πιέσει η κυβέρνηση για δημιουργία επιτροπών ασύλου στην Τουρκία, όπου θα εξετάζονται οι αιτήσεις ασύλου και θα δίνονται ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες τελικού προορισμού τους

• Για όσους αιτούνται άσυλο στην Ελλάδα, να εξασφαλιστούν με ευθύνη του κράτους αξιοπρεπείς ανοιχτές δομές φιλοξενίας και διαμερίσματα, καθώς και μέτρα για την ομαλή ένταξή τους στην ηπειρωτική Ελλάδα

• Καμιά συμμετοχή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις».
 

Σχετικά Άρθρα