Νέα μελέτη για το Βιολογικό της Βολισσού

Δευ, 21/12/2020 - 14:32

Η κατά πλειοψηφία θετική γνωμοδότηση του δημοτικού συμβουλίου Χίου στην πρόταση της Τοπικής Κοινότητας Βολισσού για αλλαγή της χωροθέτησης του βιολογικού καθαρισμού της Βολισσού από τη θέση Αμμουδάρες, που προκρίνει το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΧ, στην θέση Χαλικιά Β’ οδηγεί σε αλλαγή σχεδίων, μιας και όπως είπε από το Ράδιο «Αλήθεια» ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης, Βασίλης Μυριαγκός θα εισηγηθεί στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ να γίνει εκ νέου μελέτη που θα εξετάσει τη συγκεκριμένη περιοχή.

«Εμείς έχουμε έναν χρυσό κανόνα στη ΔΕΥΑΧ, επειδή πρόκειται για θέματα τεχνικής φύσεως: Υιοθετούμε αυτά που μας λένε οι επιστήμονες», τόνισε και δεσμεύθηκε ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της μελέτης αυτό θα ακολουθήσουν, διερωτώμενος αν για το ίδιο μπορούν να δεσμευθούν σήμερα και όσοι υποστηρίζουν τη θέση Χαλικά Β’.

Ο ίδιος σημείωσε ότι λόγω της επανεξέτασης του ζητήματος θα υπάρξει καθυστέρηση στην υλοποίηση του έργου, την οποία δεν μπόρεσε να προσδιορίσει, λέγοντας ωστόσο ότι αν προχωρούσε ο αρχικός σχεδιασμός το έργο μέσα στο 2021 θα είχε ολοκληρωθεί.

Ικανοποιημένος από την εξέλιξη που είχαμε στο δημοτικό συμβούλιο δήλωσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας, Σωτήρης Παραδείσης, θεωρώντας ότι με ψυχραιμία το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΧ θα εξετάσει το θέμα, επαναλαμβάνοντας τη θέση τους ότι η περιοχή που προτείνουν οι κάτοικοι είναι καλύτερη μιας και απέχει από τον οικισμό και την θάλασσα.

Για την ιστορία να πούμε ότι με το τοπικό συμβούλιο Βολισσού στο δημοτικό συμβούλιο συντάχθηκαν 27 σύμβουλοι των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ενώ κατά ψήφισαν οι σύμβουλοι της Δημ. Αρχής, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ Β. Μυριαγκός και οι πρόσφατα ορισθέντες αντιδήμαρχοι κ.κ. Μπελέγρης και Βεργίτσης.

Σχετικά Άρθρα