Νέος Περιφερειάρχης ο Κ. Μουτζούρης. Νέος Δήμαρχος Χίου ο Στ. Κάρμαντζης

Δευ, 03/06/2019 - 00:26

Ολική ανατροπή σε βάρος της Χρ. Καλογήρου στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου φέρνει το εκλογικό αποτέλεσμα του Β΄γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, με τον Κώστα Μουτζούρη να κάνει το… άλμα και να περνάει πρώτος με σημαντική διαφορά αφού σε σύνολο 526 εκλογικών τμημάτων από τα 530 στην Περιφέρεια πήρε 40970 ψήφους  ψήφους έναντι 33084 της Χρ. Καλογήρου.

Η μεγάλη διαφορά σε σχέση με τον πρώτο γύρο έγινε στην Χίο αφού ο Κώστας Μουτζούρης όχι απλά υπερκάλυψε την οριακή διαφορά που είχε την προηγούμενη Κυριακή με την Χρ. Καλογήρου να προηγείται αλλά στα 144 από τα 154 τμήματα έφερε ο μεν πρώτος 12.898 ψήφους και η δεύτερη μόλις 7.316, μια διαφορά ψήφων 5.582!

Από τα τελικά αποτελέσματα Χίος και Λέσβος υπερψήφισαν Μουτζούρη και Σάμος, Λήμνος και Ικαρία Καλογήρου.

Από πολιτικής πλευράς πάντως η Ν.Δ. που υποστήριζε επισήμως την Χρ. Καλογήρου έσπευσε να δηλώσει… νικητής σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας, αφού δικαιολογημένα τώρα θυμήθηκε ότι ο Κ. Μουτζούρης ανήκει πολιτικά στον χώρο της.

Αλλωστε την είχε προκαταβάλλει ο πρώην Πρύτανης δηλώνoντας στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, ότι την επομένη των εκλογών αν δεν βάψει γαλάζια της Περιφέρεια Β. Αιγαίου η Ν.Δ. θα το κάνει ό ίδιος, πράγμα που δεν χρειάστηκε πάντως αφού… πρόλαβε η Ν.Δ.

Σε επίπεδο Δήμου Χίου τώρα, ο Σταμάτης Κάρμαντζης, επικράτησε άνετα του Κ. Τριαντάφυλλου με διαφορά 755 ψήφων.

Αναλυτικά επί συνόλου 148 εκλογικών τμημάτων ο Σταμάτης Κάρμαντζης έλαβε 11577 ψήφους και ο Κ. Τριαντάφυλλος 10.822.

Χωρίς έπαρση τώρα με δικαιολογημένη χαρά αλλά και προβληματισμένος για την συνέχεια, δέχτηκε το εκλογικό αποτέλεσμα ο Σταμάτης Κάρμαντζης.

Απευθυνόμενος μέσα από τις συχνότητες της ΑΛΗΘΕΙΑΣ στους ψηφοφόρους αλλά και στους όπου γής Χιώτες, δήλωσε ικανοποιημένος για τη νίκη του, αποτέλεσμα πάντως σκληρού αγώνα όπως τον χαρακτήρισε και δήλωσε έτοιμος για την συνέχεια, που μπορεί να προέλθει μόνο από σύνθεση.

 Ο Συνδυασμός μας είπε, λέγεται «Σύμπραξη δημιουργίας» προεκλογικά στην ουσία δεν είπαμε κάτι διαφορετικό αφού επισημάναμε κοινά προβλήματα. Εμπρός λοιπόν να βαδίσουμε για τη λύση τους. Αισθάνομαι και θα είμαι Δήμαρχος όλων των Χιωτών, είμαι πρώτος μεταξύ ίσων, τίποτα άλλο, απέναντι μας έχουμε τα προβλήματα, αυτά και θα λύσουμε όλοι μαζί, συμπράττοντας και δημιουργώντας.

Στο μεταξύ πριν ακόμα προκύψει το επίσημο εκλογικό αποτέλεσμα ο Κ. Τριαντάφυλλος σε συνέντευξη του στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, παραδέχτηκε την ήττα του και συνεχάρη τον Σταμάτη Κάρμαντζη.

Από τα στοιχεία που έχουμε από τους εκλογικούς μας αντιπροσώπους είμαστε οι χαμένοι του Β' Γύρου των εκλογών είπε ο Κ. Τριαντάφυλλος. Καλή συνέχεια στον Στ. Κάρμαντζη και να είσαστε σίγουροι ότι θα ασκήσουμε γόνιμη αντιπολίτευση.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι απόψεις του Π. Στεφάνου.

Από την δική της πλευρά τώρα η ηττημένη των Περ. εκλογών Χριστιάνα Καλογήρου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ευχαριστώ τους συμπολίτες μου του Βορείου Αιγαίου για τη συμμετοχή τους και τη στήριξη που έδωσαν στον συνδυασμό μας και στο πρόσωπό μου σε αυτή τη δύσκολη εκλογική μάχη.

Η λαϊκή ετυμηγορία οδηγεί σε αλλαγή στην κορυφή της Περιφέρειας.

Η παράταξή μας «Εμείς για το Αιγαίο» αναδείχθηκε πρώτη σε αριθμό περιφερειακών συμβουλών και δεσμευόμαστε ότι θα λειτουργήσουμε δημιουργικά για το συμφέρον των νησιών της Περιφέρειάς μας.

Δώσαμε έναν αγώνα με δημοκρατική αντίληψη και ήθος και με σεβασμό στους πολιτικούς αντιπάλους μας, παρά το ότι βρεθήκαμε απέναντι σε πρωτόγνωρες, αθέμιτες και αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Ευχαριστώ τους συνεργάτες μου για τον ανιδιοτελή και έντιμο αγώνα που όλοι μας δώσαμε με αφοσίωση και αγάπη στον τόπο μας».

Από τα αξιοσημείωτα πάντως των εκλογών είναι η τεράστια αποχή ειδικά στην κάλπη των Περ. εκλογών κάτι που ευχόμαστε να προβληματίσει αυτούς που πρέπει.

 

 

Σχετικά Άρθρα