Χίος, Παρασκευή 10 Ιουλίου

O πρώην Στρατιωτικός Διοικητής Χίου Αντιστράτηγος Ζερβάκης, νέος Αρχηγός στην Εθνική Φρουρά στην Κύπρο

Σάβ, 29/02/2020 - 21:24

Ρεπορτάζ Ιωάννα Ηλιάδη

Ο κύβος ερίφθη! Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Armyvoice.gr ο αντιστράτηγος ε.α. Δημόκριτος Ζερβάκης θα ξαναβάλει τη στολή του και θα αναλάβει το τιμόνι του ΓΕΕΦ για τα επόμενα 3 χρόνια.

Παλιός γνώριμος στην Εθνική Φρουρά όπου είχε υπηρετήσει ως επιτελάρχης, γνωρίζει σίγουρα πρόσωπα και πράγματα και κυρίως το επιχειρησιακό περιβάλλον της νήσου που καλείται να προασπίσει.

Διαδέχεται τον αντιστράτηγο Ηλία Λεοντάρη, ο οποίος είναι ίσως ο πλέον καταξιωμένος Αρχηγός ΓΕΕΦ που πέρασε τα τελευταία χρόνια από την Εθνική Φρουρά.

Επί της θητείας του Στρατηγού Λεοντάρη η Εθνική Φρουρά ανέβηκε πολλλά σκαλοπάτια σε επίπεδο διπλωματίας, κάνονας ανοίγματα σε Ανατολή και Δύση, ενώ ξεκίνησε και νέο εξοπλιστικό πρόγραμμα.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής έχει προγραμματιστεί για τις 20 Μαρτίου. 

Ο Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης γεννήθηκε το 1961 στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε από την Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων το 1983 ως Ανθυπολοχαγός Πυροβολικού.

Παρακολούθησε όλα τα σχολεία του Πυροβολικού, ενώ είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Πολέμου και της Σχολής Εθνικής Άμυνας. Είναι απόφοιτος, επίσης, του Βασικού Τμήματος της Σχολής Πυροβολικού και της Σχολής Διοίκησης και Επιτελών των ΗΠΑ.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 10/07/2020 - 09:24

Κριτική στον Υπουργό Μετανάστευσης, Νότη Μηταράκη, με αφορμή την επίσκεψή του στη Χίο σήμερα, ασκεί με ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική παράταξη της ΛΑΣ.

Αναλυτικά σημειώνει:

"Αφού ψήφισε το έκτρωμα της κυβέρνησής  του για τις διαδηλώσεις  ο κ. Μηταράκης , αφού έπαιξε το επικοινωνιακό του παιχνίδι για άλλη μια φορά στα φιλικά του ΜΜΕ που ό ίδιος και η κυβέρνησή του  πληρώνουν για την πλύση εγκεφάλου με χρήματα του ελληνικού λαού, επισκέπτεται ξανά το νησί μας, επιστρέφοντας στον τόπο του εγκλήματος , για να μας πει τι;

  • Ότι πρέπει να κάνουμε μια νέα δομή  φυλακή της ΕΕ για τους πρόσφυγες και μετανάστες  για να κλείσει η ΒΙΑΛ;
  • Ότι εν μέσω των τουρκικών προκλήσεων και της αυξανόμενης  επιθετικότητας που μπορεί να οδηγήσει  σε θερμό επεισόδιο, τα νησιά μας πρέπει να έχουν και στρατόπεδα συγκέντρωσης  επιπλέον άμαχου και ευάλωτου πληθυσμού , που ο ίδιος και η κυβέρνησή του επιθυμούν; 
  • Ότι ΘΑ αποσυμφορηθεί η ΒΙΑΛ;
  • Μήπως για το πόσο καλά λειτούργησε η «δομή καραντίνας» στο κτίριο της Αλήθειας, που την προορίζει για «άλλες χρήσεις»;
  • Να μας μεταφέρει τεχνογνωσία για το πώς επαναπροωθούνται οι πρόσφυγες και μετανάστες μεσοπέλαγα και μετά κάνεις την πάπια;
  • Να μας εξηγήσει πώς ,εξ αιτίας της ανάλγητης πολιτικής του ίδιου και της κυβέρνησής  του ,γέμισε η πλατεία Βικτωρίας από πρόσφυγες με άσυλο ,που τους πέταξαν έξω από τα κέντρα, για να το πάρουν πίσω την άλλη μέρα, αφού είδαν ότι άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου;
  • Ή μήπως να μας πει για τις ισχύουσες ακόμα επιτάξεις στα βουνά μας ;

Εκτός και αν έρχεται για ταχύρυθμα σεμινάρια σε όσους πρόθυμα τον ακολουθούν, για να λειτουργήσουν  ως κερκόπορτες της πολιτικής του ίδιου και της ΝΔ.

Εκτός και αν ήρθε να εξακτινώσει τη ρουσφετολογική του πολιτική με τα μυστικά κονδύλια και την  εξαγορά συνειδήσεων, που ειδικά στο δήμο της Χίου σε αυτό τον τομέα βαδίζουν χέρι χέρι.

Σε κάθε περίπτωση θεωρούμε ότι ο χιώτικος λαός για να γλιτώσει από τα δεινά του,  πρέπει απέναντι στην πολιτική της ΝΔ και του υπουργού της , απέναντι στις πολιτικές της ΕΕ και των κομμάτων της , που διαχρονικά τη στηρίζουν με σοσιαλδημοκρατικό ή δήθεν αριστερό μανδύα , να εφαρμόσει τη μόνη πολιτική που καταλαβαίνουν: PUSH BACK!!!!"