Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Ο Στρατηγός Δρίβας προέβλεψε την κρίση του Λιβυκού

Τετ, 11/12/2019 - 17:31
Χρ. Δρίβας

Το είχε αναφέρει στην πρόσφατη ομιλία του στο Ομήρειο και το επανέλαβε στην ΕΡΤ 3.

Αναφερόμαστε στον συμπατριώτη μας υποστράτηγο ε.α. Χρ. Δρίβα, που προέβλεψε την κίνηση Ερντογάν με την αυθαίρετη κήρυξη ΑΟΖ με την… κυβέρνηση μαριονέτα της Λιβύης.

Μάλιστα στην συνέντευξη του στην Λέλα Κεσίδου, στην εκπομπή «Έχουμε και λέμε» δίνει και άλλες λεπτομέρειες σχετικά με τις κινήσεις της Τουρκίας, το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων, τα εθνικά μας φοβικά μας σύνδρομα κ.λ.π.

Η έμπειρη και έγκυρη ιστοσελίδα «Βετεράνος» που αναφέρεται στο θέμα σημειώνει ότι η εμπειρία των 39 χρόνων του Στρατηγού Δρίβα, με πολεμική πείρα σε αποστολές στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. αποδεικνύει περίτρανα ότι έχουμε τα στρατιωτικά μυαλά εκείνα, που μπορούν να «διαβάζουν» την Τουρκική εξωτερική και στρατηγική πολιτική.

Η ίδια συμπληρώνει με… νόημα ότι ο Στρατηγός αυτός είναι εκτός στρατεύματος στις κρίσεις του Μαρτίου.

Η προφητική αυτή συνέντευξη αυτή του Στρατηγού Δρίβα θα αναμεταδοθεί στο Ράδιο – αλήθεια το Σάββατο στις 10.30 π.μ.

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 13/08/2020 - 22:06
ΚΙΝΑΛ

Το success story της κυβέρνησης της Ν.Δ. όσον αφορά τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού στην χώρα μας φαίνεται να λαμβάνει τέλος αυγουστιάτικα με τον πιο οδυνηρό τρόπο.

Τα κρούσματα μέρα με την μέρα αυξάνονται και με μαθηματική νομοτέλεια η ροή θα συνεχίσει να είναι ανησυχητικά αυξητική.

          Η χώρα βρέθηκε απροετοίμαστη στην επίθεση του δεύτερου αυτού κύματος και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για ένα δύσκολο Φθινόπωρο που έρχεται.

Η κυβέρνηση φαίνεται πως σε αυτή τη δεύτερη φάση θυσιάζει την δημόσια υγεία προς χάριν της αγοράς. Δεν κατανοεί όμως ότι αυτή η τακτική θα οδηγήσει σε περαιτέρω προβλήματα.

          Χωρίς αμφιβολία αντιμετωπίζουμε μια κατάσταση πρωτόγνωρη η οποία δεν επιτρέπει χαλάρωση και ημίμετρα στην προσπάθεια αντιμετώπισής της.

          Η ενίσχυση του ΕΣΥ, την οποία ο κ. Μητσοτάκης υπόσχονταν πριν λίγους μήνες, πήγε περίπατο και καμία μέριμνα δεν υπήρξε για την καλύτερη θωράκιση των μονάδων υγείας, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υποστελέχωσης σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

          Ως σκεπτόμενοι και ευαισθητοποιημένοι πολίτες ζητούμε:

1. Διενέργεια περισσότερων τεστ από κινητές μονάδες ελέγχου.

2.  των προσπαθειών για αύξηση των κλινών ΜΕΘ στα νοσοκομεία της χώρας και του νησιού μας.

3. Προστασία των εργαζομένων στο νοσοκομείο της Χίου οι οποίοι πρέπει υποβληθούν σε τεστ μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στη Χίο.

4. Άμεση μέριμνα για την στελέχωση του Κέντρου υγείας στο Πυργί.

5. Δέσμευση και συγκεκριμένη πρόβλεψη για την διασφάλιση των εργαζομένων στον χώρο του τουρισμού και οικονομική τους ενίσχυση.

6. Συγκεκριμένο πλάνο υγειονομικής διαχείρισης του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ και προστασίας των εργαζομένων σ' αυτό.