Χίος, Σάββατο 4 Απριλίου

OEBE Xίου: Κλειστά καταστήματα και το απόγευμα

Τρί, 25/02/2020 - 14:37

Να κλείσουν τα καταστήματα της Χίου και το απόγευμα προτρέπει η ΟΕΒΕ Χίου, η οποία παράλληλα καλεί και στη συγκέντρωση που γίνεται αυτήν την ώρα στο Φαφαλίειο.

Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

"Η  μάχη κατά της βίας δεν τελειώνει στην πλατεία Βουνακίου… Ο αγώνας συνεχίζεται με κάθε δυνατό τρόπο…

Καλούμε τους συναδέλφους επαγγελματίες εμπόρους και βιοτέχνες  να διατηρήσουν τα καταστήματα τους σήμερα το απόγευμα κλειστά και να δώσουν το παρών στις 2.30 το μεσημέρι στο Φαφαλίειο γήπεδο!

Όλοι οι νησιώτες στις επάλξεις! Χαμένος είναι ο αγώνας που δε δόθηκε ποτέ!"

Σχετικά Άρθρα

"Κουράγιο θα νικήσουμε"
Σάβ, 04/04/2020 - 07:29

Τον προβληματισμό του για τα δύο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της συνάθροισης των πιστών στους ναούς, εξέφρασε από τον άδειο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Δεν έκλεισαν οι εκκλησίες με χαρά, έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς», τόνισε και πρόσθεσε ότι «τις κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ζήτησε να σηκωθεί όρθιος ο λαός από τα σπίτια του, τις «κατ' οίκον εκκλησίες», όπως τα χαρακτήρισε, και να ψάλουν όλοι μαζί "τη Υπερμάχω".

Σε ό,τι αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, επισήμανε ότι «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

Ακολούθως, μίλησε για κάποια άτομα τα οποία έζησαν και άλλες τέτοιες δύσκολες στιγμές, πολέμου, πείνας, κατακτήσεων και όμως άντεξαν και το ίδιο ευχήθηκε και για τους πιστούς που τον άκουγαν από τα σπίτια τους… «Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και να έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες, πολέμους, κατακτήσεις, έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει ‘κουράγιο, και αυτό θα περάσει'», πρόσθεσε.

Τέλος, πριν από την απόλυση εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κουράγιο και θα νικήσουμε!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ