Χίος, Πέμπτη 23 Ιανουαρίου

Ολοι οι...πλούσιοι στη γραμμή

Χαμός στο ΚΕΠ του Δήμου Χίου για το Κοινωνικό Επίδομα… Αναλγησίας
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 03/02/2017 - 15:30

“Συγνώμη, είσθε... πλούσιοι”. Αυτό επαναλάμβανε μονότονα σήμερα η Προϊσταμένη του ΚΕΠ Δήμου Χίου, Λίτσα Λύκου, που είχε βγει από το γραφείο της για να εξυπηρετεί και εκείνη τους αμέτρητους… απελπισμένους, που πίστεψαν ότι μοιράζουν, ή εν πάση περιπτώσει μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης” που αποδεικνύεται σκέτη κοροϊδία.

“Είναι τέτοιες οι προϋποθέσεις”, εξηγούσε η Λίτσα Λύκου, “που αμφιβάλλω αν κανείς το πάρει. Κατ’ αρχήν θέλει κάποιος να έχει εισόδημα 2.500 ευρώ ετησίως! Πού θα βρεθεί αυτός; Μ’ αυτό το... εισόδημα θα πληρώνει ενοίκιο; Θα πει κάποιος μπορεί να έχει δικό του σπίτι. Σωστά, αλλά τότε πληρώνει ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή, τι θα του δώσουν, το επίδομα στη θέση του ΕΝΦΙΑ; Υπάρχει βέβαια και η άλλη περίπτωση, να το δικαιούται, αλλά να του το παρακρατήσουν, επειδή έχει απλήρωτο τον ΕΝΦΙΑ.”.

Οι άνθρωποι έφευγαν από το ΚΕΠ με κατεβασμένο το κεφάλι και προβληματισμένοι, αφού για άλλη μια φορά τους κορόιδεψαν.

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 23/01/2020 - 07:52

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρος, ο περιορισμός των ροών», επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, σε χθεσινή συνέντευξή του στην ΕΡΤ. 

«Θα δουλέψουμε συστηματικά και με τον περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου πάνω σε ένα σχέδιο αποσυμφόρησης των νησιών αλλά αν δεν μειώσουμε τις ροές δεν λύνουμε το πρόβλημα», εξήγησε ο κ. Μηταράκης. Όπως τόνισε, «θεωρούμε ότι καθώς επιταχύνουμε το άσυλο και διαχωρίζουμε αυτούς που δικαιούνται διεθνούς προστασίας, περνάμε το μήνυμα, που δεν το είχαμε περάσει τα τελευταία χρόνια, ότι η χώρα μας είναι ένα κράτος δικαίου και εφαρμόζει την εθνική νομοθεσία σε αυτούς που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, χωρίς βέβαια να είμαστε ξενοφοβικοί, χωρίς να απορρίπτουμε καμία υποχρέωση που έχουμε βάσει του Διεθνούς Δικαίου. Αυτό που κάνουμε τώρα είναι να εφαρμόζουμε τον νόμο πολύ πιο αποτελεσματικά».

Σύμφωνα με τον υπουργό, οι νησιώτες είναι δύσπιστοι «γιατί έχουν ακούσει πολλά τα τελευταία πέντε χρόνια, έρχονται μετά από τέσσερα χρόνια μεταναστευτικής πολιτικής του Σύριζα η οποία ξαφνικά δημιούργησε ένα σοκ στα νησιά με τις αφίξεις του 2015 και τις ροές που συνεχίστηκαν. Πρέπει να ανακτήσουμε την αξιοπιστία μας». Ο κ. Μηταράκης επανέλαβε πάντως ότι η σημερινή κινητοποίηση των κατοίκων των νησιών «είναι απόλυτα δικαιολογημένη», καθώς «βιώνουν στα νησιά μια μεταναστευτική κρίση που ξεκίνησε πριν από λίγα χρόνια και έχει δημιουργήσει ένα πολύ δυσανάλογο βάρος στη νησιωτική Ελλάδα». 

Το υπουργείο διαφωνεί με τις τοπικές αρχές των νησιών στο μέγεθος των κλειστών δομών, τόνισε ο υπουργός και εξήγησε ότι οι δομές «πρέπει να λειτουργήσουν αποτρεπτικά, αυτοί που επιλέγουν να περάσουν στα ελληνικά νησιά, επιλέγουν να έρθουν στην Ελλάδα γιατί θεωρούν ότι η ελληνική διαδρομή είναι πιο εύκολη από άλλες επιλογές» και συνέχισε ότι «πρέπει να περάσει το μήνυμα ότι η χώρα μας έχει μια ισορροπημένη μεταναστευτική πολιτική. Δίνουμε άσυλο σε όσους το δικαιούνται, αλλά γι' αυτούς που δεν δικαιούνται διεθνούς προστασίας, πλέον η διαδρομή στην Ελλάδα είναι αδιέξοδη, θα καταλήγει σε κλειστά κέντρα και ταχείες επιστροφές». 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ