Χίος, Πέμπτη 13 Αυγούστου

Ολοι οι...πλούσιοι στη γραμμή

Χαμός στο ΚΕΠ του Δήμου Χίου για το Κοινωνικό Επίδομα… Αναλγησίας
Δείτε το Βίντεο
Παρ, 03/02/2017 - 15:30

“Συγνώμη, είσθε... πλούσιοι”. Αυτό επαναλάμβανε μονότονα σήμερα η Προϊσταμένη του ΚΕΠ Δήμου Χίου, Λίτσα Λύκου, που είχε βγει από το γραφείο της για να εξυπηρετεί και εκείνη τους αμέτρητους… απελπισμένους, που πίστεψαν ότι μοιράζουν, ή εν πάση περιπτώσει μπορούν να υποβάλουν αίτηση για το “Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης” που αποδεικνύεται σκέτη κοροϊδία.

“Είναι τέτοιες οι προϋποθέσεις”, εξηγούσε η Λίτσα Λύκου, “που αμφιβάλλω αν κανείς το πάρει. Κατ’ αρχήν θέλει κάποιος να έχει εισόδημα 2.500 ευρώ ετησίως! Πού θα βρεθεί αυτός; Μ’ αυτό το... εισόδημα θα πληρώνει ενοίκιο; Θα πει κάποιος μπορεί να έχει δικό του σπίτι. Σωστά, αλλά τότε πληρώνει ΕΝΦΙΑ. Δηλαδή, τι θα του δώσουν, το επίδομα στη θέση του ΕΝΦΙΑ; Υπάρχει βέβαια και η άλλη περίπτωση, να το δικαιούται, αλλά να του το παρακρατήσουν, επειδή έχει απλήρωτο τον ΕΝΦΙΑ.”.

Οι άνθρωποι έφευγαν από το ΚΕΠ με κατεβασμένο το κεφάλι και προβληματισμένοι, αφού για άλλη μια φορά τους κορόιδεψαν.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 20:23

 

       Βολισσιανό, χαρακτηρίζει τον Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά, υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ το Κοινοτικό Συμβούλιο Βολισσού με το παρακάτω συγχαρητήρια επιστολή.

Το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού, εκφράζοντας τη χαρά και τη συγκίνηση όλων των συγχωριανών απέστειλε συγχαρητήρια επιστολή στον εξαίρετο Βολισσιανό κ. Μιχάλη Κράτσιο – Κοτσακά για την τοποθέτησή του στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των Η.Π.Α.

       Γνωστός στους περισσότερους από τις συχνές επισκέψεις του στο χωριό του, τόσο ο νέος υφυπουργός όσο και οι γονείς του, ο κ. Γιάννης Κράτσιος και η κ. Μαίρη Κοτσακά αποτελούν πρόσωπα αγαπητά στη μικρή κοινωνία της Βολισσού.

       Φέτος, λόγω του κορωνοϊού, ο Μιχάλης Κράτσιος – Κοτσακάς δεν μπόρεσε να έρθει στη Βολισσό, όμως πέρσι το καλοκαίρι είχε έρθει  για σύντομες διακοπές, αν και  ήταν ήδη, διευθυντής του Γραφείου Τεχνολογίας του Λευκού Οίκου.

       Στη συγχαρητήρια επιστολή του το Συμβούλιο Κοινότητας Βολισσού αναφέρει:

        «Κύριε υφυπουργέ, Αγαπητέ Μιχάλη

          Οι κάτοικοι της Βολισσού και οι όπου γης Βολισσιανοί αισθάνθηκαν ξεχωριστή χαρά και μεγάλη περηφάνεια μόλις πληροφορήθηκαν την τοποθέτησή σας στη θέση του υφυπουργού Άμυνας των ΗΠΑ.

         Τα συναισθήματα αυτά είναι απόλυτα φυσιολογικά γιατί και η οικογένειά σας και εσείς προσωπικά είστε άνθρωποι που από τα παιδικά σας χρόνια ζυμωθήκατε με τα Βολισσιανά στοιχεία και έχετε την αμέριστη εκτίμηση των συγχωριανών σας. 

         Για την εκτίμηση προς το πρόσωπό σας και την οικογένειά σας δεν στηριζόμαστε σε αόριστες πληροφορίες τρίτων, αλλά στην προσωπική αντίληψη των ανθρώπων που σας γνωρίζουν προσωπικά και είναι η μεγάλη πλειοψηφία των Βολισσιανών.

        Οι εξαιρετικές σπουδές σας, η επιστημονική και τεχνοκρατική εμπειρία σας και το ήθος σας εγγυώνται ότι και στο μέλλον θα εξακολουθείτε να τιμάτε τη Βολισσό με τις επιτυχίες σας.

        Διερμηνεύοντας τα αισθήματα όλων των Βολισσιανών σας απευθύνουμε τα πιο θερμά μας συγχαρητήρια και περιμένουμε, με λαχτάρα, τη στιγμή που οι συνθήκες και οι υποχρεώσεις σας θα σας επιτρέψουν να ξαναβρεθείτε ανάμεσά μας προκειμένου να σας υποδεχτούμε με όλη μας την αγάπη και με κάθε τιμή.

 

              

                                                                      Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου

                                                                                                                                                                                                                       Κοινότητας Βολισσού

                                                                                                   

                                                  

 

                                                                               Σωτ. Παραδείσης