Χίος, Τετάρτη 1 Απριλίου

Ομαδικά "πυρά" στο Νομικό Πρόσωπο Δήμου Χίου για ελλείψεις σε αθλητικούς χώρου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 04/02/2020 - 12:19

Αυξάνονται οι αναφορές για δυσλειτουργίες στους αθλητικούς χώρους, που έχει υπό την εποπτεία του το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Χίου.

Μετά την πρωινή αναφορά στο Ράδιο «Αλήθεια» για το Ιωνικό Κολυμβητήριο, υπήρξε ενημέρωση ότι εγγράφως τόσο η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου – Σάμου μαζί με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Χίου, όσο και οι Τοπικές Ενώσεις Καλαθοσφαίρισης και Πετοσφαίρισης έχουν θέσει τις τελευταίες ημέρες στο Νομικό Πρόσωπο ζητήματα που χρίζουν άμεσης επέμβασης στο δημοτικό στάδιο Χίου και στα κλειστά γυμναστήρια.

Ειδικότερα για το δημοτικό στάδιο οι ενώσεις στίβου και ποδοσφαίρου εστιάζουν στα προβλήματα του ανεπαρκή φωτισμού και της κατάστασης των πυλώνων, θέτοντας ερωτηματικά και για τη στατική τους επάρκεια.

«Ασυντήρητοι και οξειδωμένοι πυλώνες, που δεν γνωρίζει κανείς το επίπεδο στατικής ασφάλειας σε σχέση με τους ασκούμενους και πως θα αντιδράσουν κάτω από έντονα καιρικά φαινόμενα, με φώτα που πότε λειτουργούν και πότε όχι, και τώρα πια μονίμως ο χώρος βρίσκεται στο απόλυτο σκοτάδι», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή προς το νομικό πρόσωπο που υπογράφουν ο Κώστας Τριαντάφυλλος από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Χίου Σάμου και ο Κώστας Νικολαϊδης από την ΕΠΣ, οι οποίοι ζητούν ενημέρωση για τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί το Ν.Π του Δήμου και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση του θέματος στο σύνολό του (στατική επάρκεια πυλώνων και φωτισμός).

Από την άλλη, για τα κλειστά γυμναστήρια οι κύριοι Αλέξης Τσαρδάκας (Τ.Ε. ΕΟΚ Χίου) και Τάσος Ποδιάς (Τ.Ε. ΕΟΠΕ Χίου) μιλούν για σχεδόν ανύπαρκτη φύλαξη, επιτήρηση των χώρων, για ελλιπή έως ανύπαρκτη καθαριότητα των γηπέδων, για έλλειψη ζεστού νερού στα αποδυτήρια, ανύπαρκτο κλιματισμό και προπονήσεις σε θερμοκρασίες ψύχους ενώ τέλος αναφέρουν ότι και σ'αυτούς του χώρους υπάρχουν προβλήματα φωτισμού.

Υπόμνημα Τ.Ε. μπάσκετ και βόλεϊ για Κλειστά Γυμναστήρια
Διαμαρτυρία στίβου-ποδοσφαίρου για κατάσταση πυλώνων φωτισμού σε Δημοτικό Στάδιο Χίου
Διαμαρτυρία στίβου-ποδοσφαίρου για κατάσταση πυλώνων φωτισμού σε Δημοτικό Στάδιο Χίου

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Χίου του Σύριζα και απάντηση του υπουργού
Τρί, 31/03/2020 - 20:05

Από την Ν.Ε. Χίου του Σύριζα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Ενημερωθήκαμε από τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου ,ότι αποφάσισε τελικά εν μέσω πανδημίας του κορωνοιού ,την αύξηση των θέσεων του προγράμματος «ΕΣΤΙΑ». Το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ είναι το πρόγραμμα φιλοξενίας αιτούντων άσυλο ή αναγνωρισμένων προσφύγων σε ενοικιαζόμενα διαμερίσματα. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ύπατης Αρμοστείας έως τις 23 Μαρτίου, είχαν δημιουργηθεί 25.519 θέσεις φιλοξενίας σε όλη τη χώρα.

Έστω και με καθυστέρηση 9 μηνών ,στους οποίους  ζητούσαμε από την πρώτη στιγμή, την αποσυμφόρηση των νησιών ως το πρώτο αναγκαίο μέτρο για την διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, ο κ. Μηταράκης  αντιλήφθηκε  την υγειονομική βόμβα που ελλοχεύεται,  από  τον κίνδυνο κρούσματος στα υπερφορτωμένα και με απαράδεκτες συνθήκες κέντρα στα νησιά μας

Προτεραιότητα, βέβαια όλο αυτό το διάστημα πέραν του μηδενικού σχεδιασμού, ήταν να μην στενοχωρηθούν οι αιρετοί της ΝΔ στην ενδοχώρα.

Έστω και πολύ καθυστερημένα και αναγκαστικά, είναι θετική η προσγείωση στην πραγματικότητα του Κ. Μηταράκη και η έμμεση παραδοχή αλλά σίγουρη δικαίωση ,ότι αν είχε συνεχισθεί το ήδη δρομολογημένο και σχεδιασμένο έργο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα είχαμε βρεθεί μπροστά σε αυτή την κατάσταση.

Αποδεικνύεται, ότι οι αδιέξοδες πολιτικές της ΝΔ και περισσότερο η αλαζονεία, ότι γνωρίζουν τα πάντα ,γιατί είναι οι «άριστοι», γκρεμίζεται ως χάρτινος πύργος.

Σε σχέση και με τα παραπάνω ο υπουργός σε ανάρτηση του σημειώνει τα εξής: 

"Η αποσυμφόρηση των νησιών απαιτεί δημιουργία θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε κάνει προγραμματισμό, άφησε τις δομές γεμάτες. Ζητά αποσυμφόρηση αλλά καταψήφισε την τροπολογία για να δημιουργηθούν θέσεις μέσω αποχωρήσεων. Τώρα μαθαίνω ότι η Παγχιακή που λέει για αποσυμφόρηση διαμαρτύρεται για την δημιουργία θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα..."