Χίος, Παρασκευή 7 Αυγούστου

Παίζουν με τη ζωή μας...

Σε διαθεσιμότητα από 9 Απρίλη οι οδηγοί ασθενοφόρων, με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια για ένα μήνα
Παρ, 04/04/2014 - 16:07

Η στέρηση για ένα μήνα των μισών οδηγών ασθενοφόρων του Νοσοκομείου Χίου, θέτει σε κίνδυνο ζωές συμπολιτών μας.
Το μήνυμα αυτό εξέπεμψε και σήμερα το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο, με αφορμή την πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου, για την τροπολογία που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, μέσω του πολυνομοσχεδίου, στη Βουλή με την οποία τίθενται σε διαθεσιμότητα για ένα μήνα, αρχής γενομένης από τις 9 Απριλίου, οι οδηγοί των ασθενοφόρων που υπάγονται στα νοσοκομεία, προκειμένου να μετακινηθούν στο ΕΚΑΒ.
Το μέλος του ΣΕΣΝΟΧ, Δημήτρης Κουτσουράκης και ο οδηγός, Μανώλης Ζυμαράς  σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι είναι αδιανόητο αυτό να συμβαίνει σε μια περίοδο που ο πληθυσμός της Χίου αυξάνει, λόγω της εορτής του Πάσχα, όπως και ο αριθμός των περιστατικών που χρίζουν διακομιδής στο νοσοκομείο.
Πίσω από τέτοιες κινήσεις – είπαν – υποκρύπτονται προθέσεις για ιδιωτικοποίηση τομέων υγείας, ενώ παρόλο που είναι γνωστές οι ανάγκες σε ανθρώπινο δυναμικό στα νοσοκομεία, η ηγεσία του υπουργείου κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση, προχωρώντας σε διαθεσιμότητα προσωπικού για να πιάσει τα νούμερα που θέτει η Τρόικα.
Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι εκείνο που γνωστοποίησε μέσω ραδιοφώνου και ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ, Γιάννης Μαρής, σημειώνοντας ότι την τελευταία 3ετια έχουν συνταξιοδοτηθεί 55 εργαζόμενοι από το «Σκυλίτσειο» (- 25%), ενώ η μόνη μετακίνηση που ακούγεται ότι θα γίνει προς αυτό, στα πλαίσια των διαθεσιμοτήτων προσωπικού από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, είναι ενός σχολικού φύλακα.
Σημειώνεται ότι και οι νοσοκομειακοί θα μετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τετάρτη, ενώ την Παρασκευή 11/4 καλούν τον κόσμο στις 10 το πρωί στο Σκυλίτσειο για συμμετοχή σε συλλαλητήριο και πορεία, θεωρώντας ότι οι πολίτες, τους οποίους αφορούν άμεσα αυτές οι αποφάσεις, πρέπει επιτέλους να αφυπνιστούν.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 07/08/2020 - 06:27

Ένα ταχύπλοο σκάφος κατάφερε να ξεφύγει χθες από την συνεχή φύλαξη των θαλασσίων συνόρων από το Λιμενικό Σώμα και να φτάσει στις 6,30 μ.μ. στην παραλία μπροστά στο Δημαρχείο του Βροντάδου. Οι επιβάτες όμως δεν ήταν μετανάστες – πρόσφυγες αλλά Τούρκοι υπήκοοι, εύποροι με τις οικογένειες τους, που δήλωσαν αμέσως ότι ζητούν πολιτικό άσυλο στη χώρα μας , επειδή δεν μπορούν να αντέξουν το καθεστώς Ερντογάν.

Οι 22 συνολικά Τούρκοι, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά οδηγήθηκαν στο Λιμεναρχείο. Τους επιβλήθηκε ατομικά πρόστιμο 5000 ευρώ για παράνομη είσοδο στην Ελλάδα από χώρα που πλήττεται από κορωνοϊό, ενώ ένας Τούρκος και ένας Αφγανός υπήκοος υποδείχθηκαν από τους ίδιους ως διακινητές τους.

Από το Λιμεναρχείο, μετά τις σχετικές ανακρίσεις οι ζητούντες άσυλο και οι διακινητές παραδώθηκαν  στην Αστυνομία η οποία τους οδήγησε στην Δομή Απομόνωσης της Λευκωνιάς απ' όπου συνεργείο του ΕΟΔΥ θα τους πάρει δείγματα για κορωνοϊό.