Παντέλης Βρουλής: Είμαστε αντίθετοι στην δημιουργία δομής στο "Θόλο"

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 28/12/2021 - 13:44

Την αντίθεση του στην κατασκευή δομής στην περιοχή «Θόλο» εκφράζει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής με αφορμή την επικείμενη έναρξη των εργασιών.

Ο κ. Βρουλής τονίζει μεταξύ άλλων την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την μη κατασκευή δομής στο νησί, προσθέτοντας ότι η εν λόγω κατασκευή δεν έχει την αποδοχή της κοινωνίας.

Ακολουθεί η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Χίου:

«Προκαλεί ιδιαίτερη έκπληξη η «καταιγίδα» δημοσιευμάτων για την επιχειρούμενη έναρξη των εργασιών κατασκευής νέας δομής στην περιοχή του Θόλους, λίγες ημέρες πριν τον ερχομό του νέου έτους και μάλιστα χωρίς προηγουμένως να υπάρξει καμία ενημέρωση στον λαό της Χίου και στους εκπροσώπους του, για το τι σχεδιάζεται στον τόπο μας.

Αν όντως, σχεδιάζεται μια υπέρμετρη δομή μεγαλύτερη από τις πραγματικές ανάγκες της Χίου-μια δομή που έχει δημιουργήσει σωρεία αντιδράσεων - μια δομή που πλήττει άμεσα 5 περιοχές της Χίου, ανάμεσα τους και τον Βροντάδο, την μεγαλύτερη σε πληθυσμό περιοχή, μετά την πόλη. Μια δομή που σε καμία περίπτωση δεν έχει την έγκριση και την αποδοχή, τόσο εντός, όσο και εκτός Χίου.

Μπροστά δε στο ενδεχόμενο να επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου ακολουθώντας την απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, διατυπώνει για μία ακόμη φορά την αντίθεσή της στην δημιουργία μιας ολόκληρης πολιτείας στην περιοχή του Θόλους.

Ως Περιφερειακή Αρχή νιώθουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε μια εξαιρετικά φυσικού κάλους περιοχή, μακριά από έργα που φοβίζουν την τοπική κοινωνία, ενώνοντας τις δυνάμεις μας σε ένα διάλογο για το μέλλον της περιοχής στην κατεύθυνση της ήπιας αξιοποίησης που δεν τραυματίζει ανεπανόρθωτα το περιβάλλον».

eimaste_antithetoi_sti_dimioyrgia_domis_sto_tholo

Σχετικά Άρθρα