Παντελής Βρουλής: Σε ένα μήνα στοιχεία από τις γεωτρήσεις για τις κατολισθήσεις στο Μυρσινίδι

Δείτε το Βίντεο
Τετ, 25/09/2024 - 13:25
Κατολίσθηση στο Μερσινίδι

Το επόμενο διάστημα αναμένεται να διεξαχθούν συμπεράσματα από την για ένα χρόνο παρακολούθηση των κατολισθητικών φαινομένων που υπάρχουν στην ευρύτερη περιοχή στο Μυρσινίδι, στο πλαίσιο των γεωτρήσεων που έγιναν εκεί τον Οκτώβριο του 2023.

Σύμφωνα με τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, Παντελή Βρουλή,  οι μελετητές στους οποίους ανατέθηκε η μελέτη από την Περιφέρεια Β. Αιγαίου, θα έχουν εικόνα του τι συμβαίνει ώστε να υποδειχθούν τα έργα που πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο στα πρανή του δρόμου, με τον ίδιο να σημειώνει ότι οι όποιες παρεμβάσεις γίνουν χρονικά τοποθετούνται μετά και την ολοκλήρωση της λήψης αδρανών υλικών για το έργο του αεροδρομίου, από το δανειοθάλαμο που υπάρχει κοντά στο δημοτικό νεκροταφείο.

Ο κος Βρουλής επεσήμανε ότι παρόλο που υπάρχει ενδιαφέρον για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στη Μονή της Μυρτιδιώτισσας, η περιφέρεια δεν είναι η επισπεύδουσα, οπότε η επιμέρους εξέταση των προβλημάτων που παρουσιάζονται εκεί θα γίνει αφού πρώτα ολοκληρωθεί η εξέταση των κατολισθήσεων στο ορεινό τμήμα και στον κεντρικό δρόμο.

Αναφορικά με τους προβληματισμούς που αναπτύσσονται για το εάν η απομάκρυνση αδρανών υλικών από τον δανειοθάλαμο Μυρσινιδίου επιδράσει στο φαινόμενο των κατολισθήσεων σημείωσε ότι δεν υπάρχει τέτοια ενημέρωση, επαναλαμβάνοντας ότι εκεί δεν προβλέπεται εξόρυξη υλικού αλλά λήψη μικρής ποσότητας που υπάρχει εκεί εδώ και χρόνια.

se_ena_mina_stoiheia_apo_geotriseis_gia_katolisthiseis_myrsinidioy

Σχετικά Άρθρα