«Παράθυρο» για νέες παροχές από τον Μητσοτάκη - Νέα μέτρα για την ακρίβεια «κλειδώνουν» τον Φεβρουάριο

Δείτε το Βίντεο
Τρί, 24/01/2023 - 06:09

Η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η αύξηση των μισθών βασικό μέλημα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού για το επόμενο διάστημα.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ένα ακόμα «πακέτο» στήριξης προς την ελληνική κοινωνία, η οποία πλήττεται λόγω της ακρίβειας και των ανατιμήσεων σε βασικά προϊόντα, άφησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός, τον Φεβρουάριο θα εκτιμηθεί η κατάσταση της οικονομίας και η προοπτική της και σύμφωνα με τον δημοσιονομικό χώρο που θα διαφαίνεται, θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις με το οικονομικό επιτελείο.

Τα σημεία που επεσήμανε ο πρωθυπουργός και που εστίασε στη συνέντευξη Τύπου, ήταν η αντιμετώπιση της ακρίβειας και η αύξηση των μισθών. Δύο παράμετροι της πραγματικής οικονομίας, οι οποίοι καθορίζουν σε συντριπτικό ποσοστό την ευημερία και εν πολλοίς την ψυχολογία της κοινωνίας.

Η μεν ακρίβεια απαιτεί άμεσα μέτρα για την αντιμετωπίσή της και βρίσκεται σε συνάρτηση με πολλούς παράγοντες. Ήδη, όπως τόνισε, η κυβέρνηση έχει λάβει μία σειρά μέτρων, ώστε να συγκρατηθούν οι τιμές, κάτι που φαίνεται να αποδίδει στον τομέα της ενέργειας, ενώ η «μάχη» δίνεται και στον τομέα των τροφίμων.

Όσον αφορά στους μισθούς, ο στόχος της κυβέρνησης είναι να εστιάσει την επόμενη 4ετία, εφόσον ανανεώσει τη λαϊκή εντολή της, στην αύξηση των μισθών και στο γεφύρωμα των απολαβών στην Ελλάδα με τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το μισθολογικό απαιτεί σχέδιο, οργανωμένες ενέργειες και στήριξη από την ανάπτυξη.

synenteyxi_typoy_kyriakoy_mitsotaki_me_antikeimeno_oikonomia_anaptyxi_kai_agora_ergasias

Σχετικά Άρθρα