Παρέμβαση Κάρμαντζη στον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ για 24ωρη κάλυψη με δύο ασθενοφόρα

Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 27/01/2022 - 11:27

Με επιστολή του στο Νικόλα Παπαευσταθίου, Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, ο Δήμαρχος Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, ζητά την στελέχωση των ασθενοφόρων στη Χίο, δηλώνει την αντίθεσή του στην μετακίνηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ στη Λέσβο και παράλληλα επισημαίνει ότι μέχρι να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό το ΕΚΑΒ, ο Δήμος προτίθεται να καλύψει τη στέγαση πληρωμάτων που είναι δυνατόν να διατεθούν από άλλη περιοχή στη Χίο, εφόσον τροποποιηθεί το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Ακολουθεί η επιστολή του Δημάρχου:

"Σε συνεχεία της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαμε τον Δεκέμβριο 2021, επανέρχομαι για το ιδιαίτερα σοβαρό θέμα της στελέχωσης των πληρωμάτων του ΕΚΑΒ στη Νότια Χίο.

Με το υφιστάμενο προσωπικό του ΕΚΑΒ στη Χίο υπάρχει η δυνατότατα στελέχωσης ενός ασθενοφόρου οχήματος στην απογευματινή και νυκτερινή  βάρδια, με αποτέλεσμα όταν προκύπτει η ανάγκη εξυπηρέτησης επιπλέον του ενός περιστατικού και δεδομένου του οδικού δικτύου, να υπάρχουν καθυστερήσεις στις διακομιδές των περιστατικών, οι οποίες πολλές φορές ενέχουν κινδύνους για την υγεία των ασθενών.

Επιπλέον σύμφωνα με πληροφορίες επίκειται μετακίνηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ από τη Νότια Χίο στη Νότια Λέσβο, η οποία πιθανόν να επιφέρει επιπλέον καθυστέρηση στην εξυπηρέτηση των περιστατικών.

Κατόπιν των παραπάνω σας παρακαλώ να επανεξεταστούν:

α. Η άμεση πρόσληψη προσωπικού για στελέχωση και δευτέρου ασθενοφόρου οχήματος όλο το 24ωρο. Μέχρι ολοκλήρωσης της διαδικασίας ο Δήμος Χίου προτίθεται να καλύψει τη στέγαση πληρωμάτων που είναι δυνατόν να διατεθούν από άλλη περιοχή στη ν. Χίο, εφόσον πραγματοποιηθεί ανάλογη τροποποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου.

β. Οι λόγοι που επιβάλλουν τη μετακίνηση του τηλεφωνικού κέντρου του ΕΚΑΒ από τη ν. Χίο στη ν. Λέσβο και η παραμονή του στη Χίο."

    

paremvasi_ston_proedro_toy_ekav_gia_24ori_kalypsi_me_dyo_asthenofora

Σχετικά Άρθρα