Παρέμβαση της ΛΑΣ για τα σχολεία

ΜΕ "ΠΥΡΑ" ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
Πέμ, 03/03/2022 - 11:29

Με ανακοίνωσή της η ΛΑΣ Δήμου Χίου καταφέρεται της Δημοτικής Αρχής, για ζητήματα που άπτονται της ομαλής λειτουργίας των σχολείων.

Συγκεκριμένα αναφέρει:

"Αέρας κοπανιστός για άλλη μια φορά οι δεσμεύσεις της δημοτικής αρχής και του ίδιου του δημάρχου, ότι θα στηρίξουν τα σχολεία  της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Χωρίς πετρέλαιο και πάλι μια σειρά σχολεία, εμπαιγμός τα χρήματα που εκταμίευσαν στην οικονομική επιτροπή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, που για πολλοστή φορά υπολείπονται από τις ανάγκες εκπαιδευτικών και μαθητών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι μάσκες είναι 6.000 και οι μαθητές μαζί με τους εκπαιδευτικούς και των δύο βαθμίδων 8000. Η Δημοτική αρχή όμως θεωρεί ότι δεν μπορούν να δοθούν μάσκες σε όλα τα παιδιά και οι απαντήσεις τους σε αυτό «το γιατί» αγγίζουν τα όρια του ευτράπελου κάνοντας διαχωρισμούς μεταξύ των μαθητών όταν η ασφάλεια που απαιτεί το σχολείο πρέπει να είναι ίδια για όλους.

Τα λένε αυτά και δεν ντρέπονται!!! Τα λένε την ώρα που το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να δοθούν 50000 ευρώ. Μετατρέπουν την προστασία των παιδιών μας και τη υγεία τους σε μέσο κοινωνικού αυτοματισμού, αυτοί που υπηρετούν πιστά τις πιο αντιλαϊκές πολιτικές της Ν.Δ. που χαρατσώνουν ασύστολα του δημότες, που έχουν κάνει την αδιαφάνεια και το ρουσφέτι το μοναδικό εργαλείο λειτουργίας του δήμου.

Μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής τους, στους κουτοπόνηρους εκβιασμούς για να περάσουν την αντιλαϊκή λογική τους με τον Αναπτυξιακό οργανισμό, θα προτείνουν, επί της ουσίας θα επιβάλλουν, στους διευθυντές των σχολείων να πληρώσουν από τα αποθεματικά των ταμείων τους.

Επιτέλους ο κατήφορος  αυτής της πολιτικής πρέπει να σταματήσει!

• Να αγοραστεί άμεσα το πετρέλαιο από τα αποθεματικά των σχολικών επιτροπών και να αντιλογιστούν στο επόμενο διάστημα τα χρήματα από το δήμο.

• Να εφαρμοστούν στο ακέραιο οι αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου για τα σχολεία τόσο οι παλιές όσο και η πρόσφατη για την πανδημία με την εκταμίευση των 50.000 ευρώ.

Επαίτες οι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς δε θα γίνουν για τα αυτονόητα, επειδή έτσι το θέλει η δημοτική αρχή."

Σχετικά Άρθρα