"Περιμένω να ακούσω τι σημαντικό έχει κάνει για τον πολιτισμό ο Γ. Αμέντας"

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΒΑΡΛΑ ΣΤΟΝ τ. ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
Ακούστε το ηχιτικό
Παρ, 03/01/2025 - 12:06
Ηχητικό απόσπασμα: 

Για αήθη και συκοφαντική επίθεση εναντίον του κατηγορεί των τέως αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Γιάννη Αμέντα ο Μιχάλης Βαρλάς, μιας και σε δηλώσεις του στο alithia.gr ο κος Αμέντας του επέρριψε παρασκηνιακές κινήσεις για τα πολιτιστικά ζητήματα την διαχείριση των οποίων είχε εκείνος.

Ο κος Βαρλάς σημειώνει ότι δεν είναι εξωθεσμικός όντας διορισμένος στη Ομάδα Διοίκησης Έργου της Πινακοθήκης και παράλληλα κατηγορεί τον κο Αμέντα ότι ήταν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του φαίνεσθαι και του "παρίσταμαι και χαιρετίζω.

Ακολουθεί αναλυτικά το κείμενό του:

 

«Σήμερα δέχομαι μια αήθη, συκοφαντική και προσβλητική επίθεση από ένα πικραμένο στέλεχος (ακόμα;) της δημοτικής αρχής που έτυχε να είναι αντιδήμαρχος ένα έτος και πίστεψε ότι έπρεπε να διοικεί για πάντα.

Με κατηγορεί για εξωθεσμικές παρεμβάσεις ενώ, πρώτον, γνωρίζει καλά - και για αυτό είναι ψεύτης - ότι διοριστήκαμε από κοινού με απόφαση του Δημάρχου στην Ομάδα Διοίκησης Έργου της Πινακοθήκης του Δήμου Χίου. (Στο συνημμένο ο διορισμός μας στην ΟΔΕ)

Δεύτερον, αναφέρεται σε υπόγειες διαδικασίες. Η κριτική που του ασκήθηκε έγινε μέσα από τα επίσημα e-mail του Δήμου και είχε αποδέκτες ΟΛΑ τα μέλη του οργάνου (ΟΔΕ) και τον Δήμαρχο. Αφορούσε παραλείψεις και λάθη του ίδιου που θα μπορούσαν να επιφέρουν μεγάλη υλική και ηθική βλάβη στον Δήμο και σε άλλες που έβλαψαν την Πινακοθήκη σημαντικά και θα τις αναφέρω στο μέλλον. Ότι ο δημοκράτης Γ.Αμέντας δεν ανέχεται την κριτική είναι ζήτημα άλλων ειδικοτήτων και όχι λειτουργίας των θεσμών.

Τρίτον, τελευταία φορά που ασχολήθηκα με κάποιο άλλο θέμα ήταν όταν ενθάρρυνα τον Αντιδήμαρχο να βρει και να εισηγηθεί λύσεις στέγασης εικαστικών εκθέσεων και των έργων των συλλογών της Πινακοθήκης, μέχρις ότου υλοποιηθεί το κτηριολογικό πρόγραμμα του Υπουργείου. Ο εν λόγω κύριος έστησε συμπολίτισα μας ιδιοκτήτρια στο ραντεβού και αδιαφόρησε παντελώς για το ζήτημα χωρίς καμιά ενέργεια ούτε προς τις υπηρεσίες του Δήμου, ούτε προς την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Τέλος, δεν έχω ασχοληθεί με το ζήτημα κριτικής σε αντιδημάρχους ή με ορισμούς προσώπων στις θέσεις αυτές καθόλου τους τελευταίους μήνες λόγω μιας περιπέτειας υγείας, την οποία σεβάστηκε ο Δήμαρχος απόλυτα και απλά μου ζήτησε, αν μπορώ να βοηθήσω τον κύριο Αμέντα να απαντήσει στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για σπατάλες στον πολιτισμό μιας και έχω σχετική εμπειρία από τον Αξάνεμο.

Ότι έχω να πω και όποια κριτική ασκώ την ασκώ φανερά και ευθέως. Αλοίμονο αν ο κάθε Αμέντας μέσα στην πίκρα του αμφισβητεί το θεσμικό δικαίωμα του Δημάρχου να επιλέγει τους συνεργάτες του ή το ΙΕΡΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ των πολιτών να ασκούν κριτική στους φέροντες την εξουσία. Εκ των πραγμάτων και των δηλώσεων του καλώς δεν βρίσκεται στη θέση των αντιδημάρχων.

Εγώ σεβόμενος την επιθυμία του Δημάρχου να ενθαρρύνει, νέους και άπειρους Συμβούλους στο να αναλάβουν υπεύθυνες θέσεις δεν άσκησα δημόσια κριτική στα όσα δεν έκανε ο Αντιδήμαρχος, ούτε στην πολιτική μόνο του φαίνεσθαι, "παρίσταμαι και χαιρετίζω", στον Πολιτισμό.

Επειδή λοιπόν έχουν επιστρατευθεί δεκάδες για να γράψουν για το μεγάλο και ουσιαστικό έργο του κυρίου Αμέντα, περιμένω κι εγώ να ακούσω τι σημαντικό έχει κάνει για τον πολιτισμό για να τιμήσει και την εμπιστοσύνη του Δημάρχου και την βοήθεια από ολόκληρη την Δημοτική Αρχή και την παράταξη.

 

Φιλικά

Μιχάλης Βαρλάς»

 

 

Επισυνάπτεται απόσπασμα ραδιοφωνικής συνέντευξης του κου Βαρλά στο Ράδιο - ΑΛΗΘΕΙΑ

Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα