«Πολλά και… τίποτα από τις διερευνητικές», λέει ο Κώστας Μαρδάς

Τρί, 02/02/2021 - 17:38

«Τι περιμένουμε Κώστα από τις διερευνητικές;», ρώτησε η γνωστή παρουσιάστρια του αθηναϊκού καναλιού BLUE SKY Λίνα Κλείτου, τον Κώστα Μαρδά, καλεσμένο της τη Δευτέρα το βράδυ.

Και εκείνος απάντησε: «Πολλά και… τίποτα!...».

Ο συμπατριώτης μας δημοσιογράφος και συγγραφέας εξήγησε :

«Αν είχαμε τώρα τα 18 Ραφάλ, αν είχαμε 4 νέες φρεγάτες, αν είχαμε εκσυγχρονίσει άλλες 4 , αν είχαμε 4 ελικόπτερα του Ναυτικού, αν είχαμε πιστοποιήσει το χρόνο ζωής των πυραύλων της Πολεμικής Αεροπορίας, αν είχαμε εκσυγχρονίσει τα 84 F 16, αν  είχαμε ανταλλακτικά για τα 44 Μιράζ, ε, τότε θα λέγαμε στους Τούρκους:  Θέλετε διάλογο; Ναι! Αλλά αφού πρώτα η Ευρωπαϊκή Ένωση σας επιβάλλει τις κυρώσεις στη σύνοδο του Μαρτίου… Και μετά κάνουμε ό, τι κουβεντολόϊ θέλετε…».

Και συνέχισε:

«Τώρα όμως -με όλες αυτές τις ελλείψεις, που τις ξέρουν οι Τούρκοι καλύτερα από μας- είμαστε αναγκασμένοι να πάμε σε διερευνητικές… Και τις ελλείψεις της αναφέρω για να τις μάθουν ορισμένοι στρατάρχες του… facebook, που είναι έτοιμοι να κατηγορήσουν κάποιον που σκέπτεται πώς μπορεί η Ελλάδα να κερδίσει χρόνο, ώστε στο άμεσο μέλλον να γίνει ισχυρή, πανίσχυρη για όλα!..».

Ο Κώστας Μαρδάς μιλώντας ρεαλιστικά προειδοποίησε ότι: «Διερευνητικές σημαίνει συζήτηση διαφορών. Συζήτηση  που μπορεί να έχει ένα αποτέλεσμα συμβιβασμού… Δηλαδή απώλεια ελληνικής  κυριαρχίας… Με εναλλακτικό δρόμο την άρνηση απώλειας… Άρα την άμυνα… Με ό, τι αυτό σημαίνει… Εκτός και αν επιλεγεί ο … μισός δρόμος. Δηλαδή του παγώματος δικαιωμάτων εκατέρωθεν…».

(Όλη η ανάλυσή του στο χρόνο από 44.00 έως 52.00 στο βίντεο που ακολουθεί): https://blueskytv.gr/2021/02/%ce%b4%ce%b5%ce%bb%cf%84%ce%af%ce%bf-%ce%b5...

Σχετικά Άρθρα