Πολλές οι υποσχέσεις από την επίσκεψη Πλεύρη και κυβερνητικών βουλευτών στη Χίο

ΣΕ 10 ΜΕΡΕΣ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΟ ΕΚΑΒ ΧΙΟΥ - ΤΟ ΠΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!
Δείτε το Βίντεο
Δευ, 06/06/2022 - 18:49
Περικλής Μαντάς, Χρήστος Κέλλας, Θάνος Πλεύρης και Νόνη Δούνια συνόψισαν την επίσκεψή τους στη Χίο

Τη σύνοψη της επίσκεψής τους στο νησί της Χίου, θέλησαν να μεταφέρουν μέσω των τοπικών ΜΜΕ στην κοινωνία του νησιού ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και οι βουλευτές της ΝΔ, Νόνη Δούνια, Χρήστος Κέλλας και Περικλής Μαντάς, το απόγευμα της Δευτέρας 6 Ιουνίου 2022.

Με συντονιστή της συνέντευξης τον Πρόεδρο της ΔΕΕΠ Χίου της Ν.Δ., Λευτέρη Μπλάτζιο, παρουσία σταδιακά πολλών μελών της νομαρχιακής επιτροπής του κόμματος, αφού ακολούθησε συνεδρίασή της, ο Υπουργός και οι βουλευτές απάντησαν σε αρκετές ερωτήσεις δημοσιογράφων που επικεντρώθηκαν, όπως ήταν φυσικό, σε θέματα υγείας αλλά και στο προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Να σημειώσουμε ότι δεν ήταν παρών ο βουλευτής Χίου και υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αφού νωρίτερα το μεσημέρι της Δευτέρας επέστρεψε στην Αθήνα, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών του. Παρόντες ήταν όμως ο Διευθυντής του υπουργείου Μετανάστευσης, Κώστας Κωστάκος και ο Διευθυντής του γραφείου του Ν. Μηταράκη στη Χίο, Φιλόδωρος Βιτέλας.

Στην ουσία της συνέντευξης, ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε πιο διεξοδικά στις προσλήψεις που πρόκειται να γίνουν για μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό σε όλη τη χώρα, άρα και στο Νοσοκομείο Χίου, προανήγγειλε -αφού παραδέχθηκε ότι η πιο προβληματική υπηρεσία ΕΚΑΒ είναι στη Χίο- ότι μέσα στο επόμενο 10ήμερο θα καλυφθούν κάποια κενά της συγκεκριμένης υπηρεσίας με επικουρικό προσωπικό, ώστε να «βγάλουμε» το καλοκαίρι, εξήγησε πώς θα εφαρμοστεί, ειδικά σε νησιωτικές και προβληματικές περιοχές, η σύμπραξη δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, ώστε οι ασφαλισμένοι αν δεν βρίσκουν τον γιατρό ή την υπηρεσία που θέλουν στο τοπικό νοσοκομείο να μπορούν να επισκεφθούν ιδιώτη γιατρό ή διαγνωστικό κέντρο χωρίς να πληρώνουν καθόλου συμμετοχή και υποσχέθηκε πλήρη αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με τα 250 εκατομμύρια, που όπως είπε, έχουν εξασφαλιστεί από το Ταμείο Ανάκαμψης και θα αφορούν στο νησί μας τα Κέντρα Υγείας Χίου και Πυργίου. Επίσης προανήγγειλε μισθολογικά και εξελικτικά κίνητρα για τους γιατρούς, ώστε να μπορέσουν να στελεχωθούν οι δομές υγείας σε θέσεις που συνεχώς αποβαίνουν άγονες. Ακόμη, όσον αφορά την ιδιωτικοποίηση διαφόρων τομέων του Νοσοκομείου Χίου, διευκρίνισε ότι αυτές θα προχωρήσουν με κυβερνητική απόφαση που έχει ληφθεί, φτάνει να είναι όντως συμφέρουσες για το ελληνικό δημόσιο.

Στο θέμα του προσφυγικού - μεταναστευτικού, αν και προς στιγμήν ο κ. Κέλλας ανέφερε ότι δεν χρειάζονται πλέον νέα κέντρα στη συνέχεια υποστήριξε ότι το κλειστό Κέντρο που ετοιμάζει η κυβέρνηση στη Χίο πρέπει να γίνει, παρότι πια δεν έχουμε ροές, για να είμαστε προετοιμασμένοι στην περίπτωση που η Τουρκία αποφασίσει να ωθήσει προς την Ευρώπη τα 4 εκατομμύρια σύρους πρόσφυγες που φιλοξενεί.

to_epomeno_10imero_prosorini_lysi_me_epikoyriko_prosopiko

Σχετικά Άρθρα