Χίος, Σάββατο 4 Απριλίου

Πως θα φύγουν από Αθήνα – Θεσσαλονίκη 14 Διμοιρίες ΜΑΤ για τα νησιά;

Κυρ, 23/02/2020 - 19:18

Το γεγονός προβληματίζει τις ψύχραιμες φωνές στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη, που καλείται να κάνει την… βρώμικη δουλειά στα νησιά, κάμπτοντας τις αντιστάσεις για την δημιουργία των νέων υπερδομών σε Μυτιλήνη και Χίο.

Αυτό γιατί προγραμματίζεται να μοιραστούν από 7 διμοιρίες στην Λέσβο και τη Χίο αλλά κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει… αντιπερισπασμό διαφόρων, που δοθείσης ευκαιρίας μπορεί να δημιουργήσουν επεισόδια στο κέντρο.

Ταυτόχρονα δεύτερος προβληματισμός είναι τι θα γίνει αν δοθείσης ευκαιρίας ξεσηκωθούν και αρχίζουν να κατεβαίνουν προς τις πόλεις οι μετανάστες – πρόσφυγες στη Μόρια και την ΒΙΑΛ αφού και σε άλλες περιπτώσεις υπήρξε πλήρης… συντονισμός.

Όπως και να έχει αυτό που λέγεται κατηγορηματικά είναι πως ότι γίνει πρέπει να γίνει γρήγορα και σε καμιά περίπτωση να μην μετατραπεί σε…ανταρτοπόλεμο αφού τόσο μεγάλη δύναμη ΜΑΤ δεν μπορεί να παραμένει εγκλωβισμένη στα νησιά.

Σχετικά Άρθρα

"Κουράγιο θα νικήσουμε"
Σάβ, 04/04/2020 - 07:29

Τον προβληματισμό του για τα δύο μεγάλα γεγονότα που έχουν βρεθεί στην επικαιρότητα το τελευταίο διάστημα, του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας και της συνάθροισης των πιστών στους ναούς, εξέφρασε από τον άδειο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αθηνών, όπου χοροστάτησε στην Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

«Δεν έκλεισαν οι εκκλησίες με χαρά, έκλεισαν με δυσκολία και με πόνο, αλλά δεν γινόταν αλλιώς», τόνισε και πρόσθεσε ότι «τις κλείσαμε για να μη γίνουν τα πράγματα χειρότερα».

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους όσοι παλεύουν για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ενώ ζήτησε να σηκωθεί όρθιος ο λαός από τα σπίτια του, τις «κατ' οίκον εκκλησίες», όπως τα χαρακτήρισε, και να ψάλουν όλοι μαζί "τη Υπερμάχω".

Σε ό,τι αφορά τον εορτασμό του Πάσχα, επισήμανε ότι «όλοι θέλουμε να το γιορτάσουμε, αλλά πρέπει να υπακούσουμε. Ας φύγει αυτή η λαίλαπα και να γιορτάσουμε».

Ακολούθως, μίλησε για κάποια άτομα τα οποία έζησαν και άλλες τέτοιες δύσκολες στιγμές, πολέμου, πείνας, κατακτήσεων και όμως άντεξαν και το ίδιο ευχήθηκε και για τους πιστούς που τον άκουγαν από τα σπίτια τους… «Εύχομαι να είμαστε πειθαρχικοί και να έχουμε κουράγιο. Εμείς οι μεγαλύτεροι που ζήσαμε κακές μέρες, πολέμους, κατακτήσεις, έρχεται μέσα μας η δύναμη και μας λέει ‘κουράγιο, και αυτό θα περάσει'», πρόσθεσε.

Τέλος, πριν από την απόλυση εμφανίστηκε αισιόδοξος: «Κουράγιο και θα νικήσουμε!».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ