Πώς θα τα βγάλει πέρα η Παθολογική με 18 κρεβάτια, ενώ είχε 34;

Συμμετοχή του ΣΕΣΝΟΧ στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 11/10/2017 - 15:57

Και το Σωματείο Εργαζομένων στο «Σκυλίτσειο» συμμετείχε στη σημερινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ, οργανώνοντας παράλληλα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 π.μ. στον προαύλιο χώρο του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του ΣΕΣΧΟΧ, Γιάννη Λαμπαδοχυτό, «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προετοιμάζει νέες περικοπές στην υγεία, αφού το 2018 τα κονδύλια για τη χρηματοδότηση των νοσοκομείων θα είναι μειωμένα κατά 350 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, ενώ η χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ θα είναι μειωμένη κατά 226 εκατομμύρια ευρώ».

“Εδώ με αυτά που είχαμε και δεν τα βγάζαμε πέρα, τώρα πώς θα αντέξουμε με τόσες περικοπές;” αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΕΣΝΟΧ και συμπλήρωσε:

“Επιπρόσθετα θα πρέπει να μας πουν τι θα γίνει με τα προβλήματα του Νοσοκομείου. Έκαναν ό,τι έκαναν με την Παθολογική, τώρα όμως πρέπει να προχωρήσουν το έργο. Έρχεται χειμώνας και είχαμε 34 κρεβάτια και δεν έφταναν, τώρα πώς θα την βγάλουμε με 18; Και η Παιδιατρική έχει στριμωχτεί. Σήμερα, για παράδειγμα, και τα 10 κρεβάτια της είναι καλυμμένα.”.

“Εμείς”, κατέληξε, “θα κάνουμε τις επαφές με τους διευθυντές των τμημάτων, αν χρειαστεί θα προχωρήσουμε και σε κινητοποιήσεις, όμως σ’ αυτήν την περίπτωση, για τα ζητήματα υγείας, κτηριακά και άλλα, θέλουμε τη στήριξη και τη συμμετοχή των πολιτών”.

 

Κινητοποίηση από το Σ.Ε.Σ.ΝΟ.Χ. την Τετάρτη 11/10

Σχετικά Άρθρα