Χίος, Δευτέρα 30 Μαρτίου

Πόσα θέλουν να… τρελάνουν τη βάση διάσωσης;

TΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΛΥΟΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 14/02/2018 - 15:27
Τα σκάφη, η πλατφόρμα και στο βάθος το "χρυσό' κοντέϊνερ

Από τη «μύγα ξίγκι» θέλει προφανώς να βγάλει το Λιμενικό Ταμείο, αφού τα μέλη της Ομάδας Διάσωσης, που δραστηριοποιείται ως γνωστόν από την αρχή της λειτουργίας στο λιμάνι, είδαν έκπληκτοι ότι καλούνται από το Λιμενικό Ταμείο, να πληρώσουν 750 ευρώ ετησίως, για την κατοχή λίγων τετραγωνικών μέτρων της παραλίας στην οποία έχουν τοποθετήσει ένα οικίσκο, γραφεία και αποθήκη μαζί.

"Και δεν φτάνει αυτό", μας έλεγε στέλεχος της Ομάδας, "τώρα ήρθε ξαφνικά το Λιμεναρχείο και θυμήθηκε ότι οι πλωτές πλατφόρμες, που έχουμε δίπλα στο τελωνείο, θέλουν πιστοποίηση, γιατί όχι και ISO".

"Είναι προφανές" ομολογούσαν φωναχτά μέλη της Ομάδας "ότι κάποιοι «ξύνονται» για μας, για λόγους που δεν καταλαβαίνουμε".

Με δεδομένο πάντως ότι σ’ αυτή τη χώρα και ειδικά σ’ αυτό το νησί, κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι τα είδε όλα, να θυμίσουμε ότι η Ομάδα δραστηριοποιείται εθελοντικά και τώρα τους ζητούν να πληρώσουν και… ενοίκιο, ενώ πάντα εθελοντικά έχει συνδράμει δεκάδες φορές το Λιμεναρχείο σε αποστολές διάσωσης.

Ως γνωστόν η Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης στο νησί μας αριθμεί 54 μέλη, τα οποία είναι πανέτοιμα για οποιανδήποτε προσφορά βοήθειας 24 ώρες το 24ωρο.

Η βάση ξεκίνησε με “προίκα” από την αντίστοιχη ολλανδική Εθελοντική Ομάδα Διάσωσης KNRM, που συνδράμει στην εκπαίδευση των εθελοντών αλλά και στον εξοπλισμό της μονάδας, με δύο σκάφη κ.ά., βοήθεια που αν αποτιμηθεί σε χρηματικό ποσό, φτάνει στα 250.000 ευρώ. Επίσης έχει από την αρχή συμπαραστάτη της το Ίδρυμα Μαρία Τσάκος.

Βοηθά από την αρχή της λειτουργίας τις τοπικές λιμενικές αρχές στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, δεδομένων και των αυξημένων αναγκών, ειδικά το καλοκαίρι λόγω προσφυγικού.

Οταν οι αρχές συνωστίζονταν στα εγκαίνια η πλατφόρμα της Ομάδας Διάσωσης είχε... ISO;

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 29/03/2020 - 20:23

Τα νεότερα στοιχεία για τα κρούσματα και τον αριθμό των θυμάτων από τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα.    

Ανακοίνωσε 95 νέα κρούσματα, 1.156 συνολικά, τα περισσότερα στην Αττική, ενώ σημειώθηκαν 6 νέοι θάνατοι, ανεβάζοντας το σύνολο στους 38, εκ των οποίων 29 είναι άνδρες και 9 γυναίκες. Επιπλέον, 69 άτομα νοσηλεύονται διασωληνομένα στη ΜΕΘ. 

Ο μέσος όρος ηλικίας των νεκρών είναι τα 71 έτη, ενώ είχαν υποκείμενα νοσήματα.

Συνολικά έχουν γίνει 15.151 εργαστηριακοί έλεγχοι. Το 5% των νοσούντων χρειάζεται εντατική θεραπεία. «Αυτοί που μπαίνουν στο νοσοκομείο είναι η κορυφή του παγόβουνου», τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Παγκοσμίως έχουν σημειωθεί περισσότερα από 684.000 κρούσματα, περισσότεροι από 32.000 θάνατοι και πάνω από μισό εκατ. άνθρωποι νοσούν, ενημέρωσε ο επικεφαλής του Υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό.

Στη συνέχεια, ανέφερε πως το 15% των περιπτώσεων είχαν κακή έκβαση, σύμφωνα με τα παγκόσμια δεδομένα.

«Αυτοί που φτάνουν στη διασωλήνωση είναι κυρίως ηλικιωμένοι», προσέθεσε ο καθηγητής λέγοντας πως ο μέσος όρος των νοσούντων στην Ελλάδα είναι τα 66 έτη.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία ο μέσος όρος παραμονής στις ΜΕΘ έχει παραταθεί και ο ελάχιστος χρόνος είναι οι 10 μέρες.

«Ας μη μας παραξενεύει… Οι θάνατοι είναι η τραγική κατάληξη μιας μάχης με ανίερο εχθρό», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Όσον αφορά το κρούσμα σε κλειστή δομή φιλοξενίας, ο καθηγητής είπε πως κλιμάκια του ΕΟΔΥ μετέβησαν στη δομή και διενεργούν τους απαραίτητους ελέγχους.

Σχετικά με τη χλωροκίνη, μια ουσία που χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό δεξαμενών, ο κ. Τσιόδρα επέστησε την προσοχή των πολιτών, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνεται μόνο με συνταγή γιατρού, καθώς σχετίζεται με πολλές παρενέργειες, ακόμα και θάνατο.

Σε γενικές γραμμές τόνισε πως δεν ενδείκνυται η χρήση μη φαρμακευτικών σκευασμάτων, καθώς οποιοδήποτε φάρμακο μπορεί να έχει παρενέργειες.

«Προσοχή στην παραπληροφόρηση που μπορεί να γίνει πιο επικίνδυνη από τον ιό», επεσήμανε ο καθηγητής.

Τέλος, αναφέρθηκε στα ενθαρρυντικά αποτελέσματα από την χρήση ορού σε πέντε ασθενείς από τη νόσο του Covid-19 στην Κίνα.

Όπως είπε, 5 ασθενείς πήραν ορό από ασθενείς που ιαθήκαν στην Κίνα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

«Η καμπύλη της αύξησης της επιδημίας στη χώρα μας δείχνει βραδύτερο αριθμό αύξησης από άλλες χώρες», είπε ο κ. Τσιόδρας, συμπληρώνοντας πως «ο κόσμος όπως τον ξέρουμε αλλάζει, οι κοινωνικές και οι οικονομικές επιπτώσεις είναι τεράστιες. Πρέπει να μείνουμε ενωμένοι. Η συμμόρφωση με τα αναγκαία μέτρα είναι απαραίτητη.»
 

Πηγή: skai.gr