Χίος, Δευτέρα 20 Ιανουαρίου

Πότε θα ΔΕΗσουν να τους δώσουν ρεύμα;

Οικογένεια στους Ολύμπους εδώ και δύο χρόνια έχει πληρώσει στην ΔΕΗ 3.275 ευρώ αλλά ρεύμα δεν έχει δεί!
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 29/07/2019 - 16:21

Η οικογένεια Κουμάκη έχει δύο μέλη κωφαλάλους. Πρόκειται για τον Μιχάλη από τους Ολύμπους και την σύζυγο του Χρύσα, που εργάζονται ως οδοκαθαριστές στον Δήμο Πειραιά και τα δυό παιδιά τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το πατρικό τους σπίτι στους Ολύμπους για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Ο γιός μου είναι κωφάλαλος, μας λέει η μητέρα του Πηνελόπη Κουμάκη. Έρχεται με την οικογένεια του στο χωριό μας για διακοπές. Επισκευάσαμε μάλιστα το πατρικό μας και κάναμε αίτηση στη ΔΕΗ για ηλεκτροδότηση.

Μας απάντησαν ότι πρέπει να πληρώσουμε 3275 ευρώ, η κυρία Πηνελόπη βαστάει και μας δείχνει την απόδειξη, κάτι που κάναμε αμέσως πλην όμως η ΔΕΗ μας άφησε το πρώτο Καλοκαίρι χωρίς ρεύμα. Τέλος πάντων κάναμε υπομονή, με δυό παιδιά και χωρίς ούτε ένα ποτήρι κρύο νερό σπίτι μας.

Όλο το χειμώνα κάναμε ενέργειες και μας είπαν να κάνουμε… υπομονή.

Κάναμε ήρθε το δεύτερο καλοκαίρι και ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι μας δεν έχει έρθει.

Την μια τους λείπουν καλώδια, την άλλη ρολόγια, την άλλη δεν ξέρω τι.

Όμως, συμπληρώνει, εμένα τι με νοιάζει, τα ωραία μας λεφτά τα πήραν από δυό μεροκαματιάρηδες κωφαλάλους, στις δικές τους υποχρεώσεις γιατί δεν είναι εντάξει.

Αλήθεια, υπάρχει αντίλογος;

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 20/01/2020 - 22:13

Καμμιά χώρα σε κανένα μέρος του κόσμου δεν θα άφηνε παιδιά εκτός Σχολείου.

Ακόμα και η Τουρκία, γιατί όχι και για πονηρούς λόγους ενσωμάτωσης το καθιστά υποχρεωτικό, για όσα παιδιά μεταναστών - προσφύγων παραμένουν εκεί, μέχρι να τους... σπρώξει στην Ευρώπη.

Την διάσταση αυτή θυμίζει η ΕΛΜΕ Χίου με την παρακάτω ανακοίνωση της: 

 

Ενόψει της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που διοργανώνεται με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για το προσφυγικό την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου η ΕΛΜΕ  Χίου δηλώνει τα εξής:

Διεκδικούμε:

  • Ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για το σύνολο των προσφύγων και μεταναστών
  • Εκπαίδευση για όλα τα παιδιά των προσφύγων και μεταναστών
  • Καμία νέα δομή στα νησιά μας
  • Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας  με ισοκατανομή των προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα .

                 Καταδικάζουμε το γεγονός ότι μέχρι σήμερα η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δεν έχει επιτρέψει τη λειτουργία των ΔΥΕΠ στα νησιά του Β. Αιγαίου.

 

Η ΕΛΜΕ Χίου βρίσκονταν, βρίσκεται και θα βρίσκεται απέναντι σε κάθε λογική ξενοφοβίας, μισαλλοδοξίας  και ρατσισμού υπερασπιζόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα, όπως αυτά έχουν αποτυπωθεί στις διεθνείς συμβάσεις.

 

Στο  πλαίσιο αυτό ελπίζουμε αυτή η κινητοποίηση να έχει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα για τα νησιά μας και να μην αποτελέσει αιτία καλλιέργειας κλίματος ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας.