Χίος, Τετάρτη 5 Αυγούστου

Πότε θα ΔΕΗσουν να τους δώσουν ρεύμα;

Οικογένεια στους Ολύμπους εδώ και δύο χρόνια έχει πληρώσει στην ΔΕΗ 3.275 ευρώ αλλά ρεύμα δεν έχει δεί!
Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Δευ, 29/07/2019 - 16:21

Η οικογένεια Κουμάκη έχει δύο μέλη κωφαλάλους. Πρόκειται για τον Μιχάλη από τους Ολύμπους και την σύζυγο του Χρύσα, που εργάζονται ως οδοκαθαριστές στον Δήμο Πειραιά και τα δυό παιδιά τους.

Τα τελευταία δύο χρόνια αποφάσισαν να αξιοποιήσουν το πατρικό τους σπίτι στους Ολύμπους για τις ολιγοήμερες διακοπές τους.

Ο γιός μου είναι κωφάλαλος, μας λέει η μητέρα του Πηνελόπη Κουμάκη. Έρχεται με την οικογένεια του στο χωριό μας για διακοπές. Επισκευάσαμε μάλιστα το πατρικό μας και κάναμε αίτηση στη ΔΕΗ για ηλεκτροδότηση.

Μας απάντησαν ότι πρέπει να πληρώσουμε 3275 ευρώ, η κυρία Πηνελόπη βαστάει και μας δείχνει την απόδειξη, κάτι που κάναμε αμέσως πλην όμως η ΔΕΗ μας άφησε το πρώτο Καλοκαίρι χωρίς ρεύμα. Τέλος πάντων κάναμε υπομονή, με δυό παιδιά και χωρίς ούτε ένα ποτήρι κρύο νερό σπίτι μας.

Όλο το χειμώνα κάναμε ενέργειες και μας είπαν να κάνουμε… υπομονή.

Κάναμε ήρθε το δεύτερο καλοκαίρι και ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι μας δεν έχει έρθει.

Την μια τους λείπουν καλώδια, την άλλη ρολόγια, την άλλη δεν ξέρω τι.

Όμως, συμπληρώνει, εμένα τι με νοιάζει, τα ωραία μας λεφτά τα πήραν από δυό μεροκαματιάρηδες κωφαλάλους, στις δικές τους υποχρεώσεις γιατί δεν είναι εντάξει.

Αλήθεια, υπάρχει αντίλογος;

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 04/08/2020 - 18:23

Βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την πιο επείγουσα κατάσταση των τελευταίων 100 ετών, σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε στην έκτακτη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας Σωτήρης Τσιόδρας, κρούωντας τον κώδωνα του κινδύνου και μιλώντας για έντονη ανησυχία των εμπειρογνωμόνων.

Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας αυξάνεται ο αριθμός ενεργών εστιών στη χώρα. «Εχει αρκετές αιτίες αυτό, όπως είναι οι αυξημένοι έλεγχοι και η αύξηση της κινητικότητας των πολιτών, κάτι που καταγράφεται και στο εξωτερικό».

Παράλληλα, η έξαρση που παρατηρείται, εξηγείται και από «την αυξημένη μεταδοτικότητα, όπου δεν τηρούνται τα μέτρα προφύλαξης», σημείωσε ο κ. Τσιόδρας αναφερόμενος στα κρούσματα που καταγράφηκαν σε γάμους και σε σημεία υψηλού συγχρωτισμού.

Σύμφωνα με τον ίδιο τα περισσότερα κρούσματα που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα είναι ασυμπτωτικά.

Παράλληλα, ο καθηγητής λοιμοξιωλογίας επεσήμανε πως από την επιδημιολογική καμπύλη παρατηρείται πως υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό κρουσμάτων από το εξωτερικό, κάτι που είναι λογικό με το άνοιγμα των συνόρων.

Θετικό χαρακτήρισε ο κ. Τσιόδρας ότι δεν έχει αυξηθεί η πίεση στο σύστημα υγείας, θέλει προσοχή από όλους -όπως τόνισε- γιατί η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει.

Αναφερόμενος στο δείκτη μεταδοτικότητας, ο καθηγητής ανέφερε πως «δεν φαίνεται το R0 να είναι μεγαλύτερο του 1» και επεσήμανε ότι κάθε κρούσμα δίνει άλλο ένα και έτσι η πανδημία συνεχίζεται. Παράλληλα, παρατήρησε ότι τα κρούσματα εμφανίζονται πλέον όλο και περισσότερο σε νεώτερες ηλικίες.

Καθημερινή