Χίος, Τετάρτη 12 Αυγούστου

Πουλάμε… τα ψάρια μας στη… Σούδα!

SOS Ιχθυόσκαλα
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 18/10/2016 - 16:38

Είναι μια παράμετρος που δεν έχει υπολογιστεί, αλλά την βάζει ο επί 31 χρόνια Διευθυντής της Ιχθυόσκαλας, Κώστας Στούπος, που αναγκάζεται να ζητήσει μάλιστα τη βοήθεια του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας (ΟΚΑΑ).

“Την Παρασκευή έρχονται”, μας λέει, “στο νησί κατόπιν έντονης γραπτής αναφοράς μου, ο Πρόεδρος του ΟΚΚΑ ο κύριος Μυτιλινάκης και η Διευθύνουσα Σύμβουλος, Γωγώ Γεωργακάκου, για να δουν επιτόπου το πρόβλημα. Προσέξτε”, μας λέει ο Κ. Στούπος, “εδώ κάθε βράδυ γίνεται “πόλεμος” τον οποίο εσείς δεν παίρνετε χαμπάρι. Εδώ, από τις 3-4 τα ξημερώματα, δουλεύουν στην Ιχθυόσκαλα 4-5 άτομα που μαζί με τους ψαράδες, τους συναλλασσόμενους κ.λπ. φτάνουμε και τα 100 - 150 άτομα. Ελάτε να δείτε ένα βράδυ τι μάχες γίνονται εδώ. Χυμούν από τη Σούδα όλες οι φυλές που είναι μέσα και αρπάζουν τα τελάρα, τα ψάρια. Ποιος θα τολμήσει να μιλήσει; Σε λίγο θα ερχόμαστε σε συνεννόηση να αφήνουν κάτι να πουλάμε. Μιλάμε, ειδικά όσοι δουλεύουν μόνιμα κάθε βράδυ εδώ, κινδυνεύει η ζωή τους. Εγώ θέλω να δει επί τόπου το πρόβλημα η ηγεσία του ΟΚΑΑ. Όσον αφορά τις υποσχέσεις ότι θα φύγουν σε ένα μήνα από τη Σούδα το ακούω τώρα κοντά... δυο χρόνια.”

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 12/08/2020 - 07:54
φωτο αρχείου

Εδώ και μερικές μέρες εν μέσω σχεδόν εμπολέμου καταστάσεως, με την γείτονα και τις Ένοπλες δυνάμεις σε υψηλή επιφυλακή, βρίσκεται έξω από το λιμάνι μας πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, προκειμένου να εκτελεστούν σε αυτό εργασίες καθαρισμού στα ύφαλα του.

Το πλοίο με στοιχεία TEMPEK με σημαία των νησιών Μάρσαλ της Καραϊβικής σύμφωνα με την χωρητικότητα του αυτή τη στιγμή έχει στις δεξαμενές του 211.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου αερίου.

Ανεξάρτητα από τα μέτρα ασφαλείας που παίρνονται στο πλοίο και της άδειας που δόθηκε από το Λιμεναρχείο και ανεξάρτητα αν τηρήθηκαν όλοι οι τύποι, η ουσία δεν αλλάζει.

Είναι η κατάλληλη στιγμή, να βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πόλη μια κινούμενη βόμβα ικανή να προκαλέσει έκρηξη μεγέθους Βηρυτού.

Την συνέχεια την έχουν οι αρχές και τα αρμόδια υπουργεία. Εμείς την έντονη ανησυχία μας την εκφράσαμε.