
Το χρηματοδοτικό πλαίσιο υπάρχει και πρόκειται για το Leader Αλιείας, η προετοιμασία του εδάφους από την ΕΤΑΧ γίνεται αλλά ο Δήμος - παρά τις κατά κοινή ομολογία δυσκολίες που υπάρχουν για ένα έργο, όπως αυτό της επέκτασης του Τελωνείου στις εγκαταστάσεις της παλιάς ιχθυόσκαλας στο λιμάνι - παρά την πρόθεση για την υλοποίησή του, οφείλει να τρέξει και για την ωρίμανσή του μιας και εκτιμάται ότι πριν τα Χριστούγεννα ότι θα ανοίξει το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την χρηματοδότηση δημόσιων έργων.
Αυτό ανέφερε το πρωί στο Ράδιο "Αλήθεια" ο Πρόεδρος της ΕΤΑΧ, Ιάκωβος Αμύγδαλος, με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της εταιρείας για το αγροτικό Leader όπου κατατέθηκαν 54 αιτήσεις χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων υπερκαλύπτοντας τον προϋπολογισμό σε τοπικό επίπεδο, με τον ίδιο να ελπίζει ότι θα υπάρξει αναπροσαρμογή των οικονομικών δεδομένων, ώστε να εξυπηρετηθούν κατά το δυνατόν περισσότεροι αιτούντες.
Από τις υπό ένταξη προτάσεις αρκετές αφορούν εκσυγχρονισμό υφιστάμενων επιχειρήσεων, αλλά και δημιουργία νέων με μετάβαση παραγωγών από τον πρωτογενή και στον τομέα της μεταποίησης προϊόντων, ενώ υπάρχουν επίσης επιχειρηματικά σχέδια που αφορούν μικρές ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και μεταποίηση παραδοσιακών προϊόντων (ποτά και γλυκά).
Ο κ. Αμύγδαλος, τέλος, ενημέρωσε τους εν δυνάμει επενδυτές που δεν πρόλαβαν το αγροτικό leader να ωριμάζουν τις προτάσεις ώστε να είναι έτοιμοι, για το Leader αλιείας που έπεται.