Χίος, Παρασκευή 17 Ιανουαρίου

Προσεχώς τεύχη δημοπράτησης για τα Λιμνιά

Βρήκε το "κλειδί" για να ξεκλειδώσει το έργο στο Υπ. Τουρισμού, η δημοτική σύμβουλος Αμανής, Βιβή Ποταμούση
Δείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 25/10/2019 - 13:05

Στην Ελλάδα ακόμα κι όταν ένα έργο είναι δρομολογημένο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, όπως στην περίπτωση του έργου θωράκισης του τουριστικού λιμανιού στα Λιμνιά, υπάρχει κίνδυνος αυτή να χαθεί όταν αυτό "ξεχαστεί" σε ένα συρτάρι, με την αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας.

Παρολίγον αυτό να συμβεί με το συγκεκριμένο έργο, προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, όπως είπε το πρωί στο Ράδιο "Α" η  δημοτική σύμβουλος Αμανής, Βιβή Ποταμούση. Η ίδια λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος για την περιοχή της και γνωρίζοντας τη δικηγόρο, Μαρία Λαθούρη, που βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού Τουρισμού, είχε τη δυνατότητα να  ζητήσει πληροφόρηση για την τύχη του έργου.

"Στην αρχή κανένας δεν ήξερε τίποτα", είπε στο Ράδιο "Α", "στην συνέχεια όμως εντοπίστηκε ο φάκελος, διαπιστώθηκε ότι πρέπει να γίνουν κάποιες - όχι ιδιαίτερα σημαντικές- ενέργειες από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Χίου, ώστε να αναλάβει το υπουργείο που είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, τη δημοπράτησή του", ανέφερε η κα Ποταμούση.

Θυμίζουμε ότι στις 20 Φεβρουαρίου του 2019 είχε υπογραφεί η προγραμματική σύμβαση για την θωράκιση του λιμανιού σε δύο εξωτερικούς μώλους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που υπάρχει με τους νότιους ανέμους,  μεταξύ του τότε Δημάρχου Χίου, Μανώλη Βουρνού και της τότε υπουργού, Ελενας Κουντουρά.

Το έργο χρηματοδοτείται από το ειδικό αναπτυξιακό για τα νησιά και θα  ολοκληρώσει την ανάδειξη του λιμανιού των Λιμνιών σε ουσιώδη λιμενική υποδομή της Χίου, όπως είπε η κα Ποταμούση, προσδοκώντας εκτός από μαρίνα να συμβάλλει καθοριστικά και στην περαιτέρω ανάπτυξη των δρομολογίων μεταξύ Λιμνιών και Ψαρών.

Σχετικά Άρθρα

Ανακοίνωση της Διοίκησης του
Παρ, 17/01/2020 - 18:23

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Χίου όπως πάντα, θα δώσει παρόν στα μεγάλα προβλήματα του νησιού μας με συμμετοχή στην κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 22/01/2020 στις 12 στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα (Βουνακίου) προκηρύσσοντας ταυτόχρονα στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι (μέχρι τη λήξη του ωραρίου).

Το Εργατικό Κέντρο παραμένει αντίθετο στη δημιουργία νέας υπερδομής, τύπου ΒΙΑΛ, στο 15ο χλμ του Αίπους. Έχει δημιουργηθεί προβληματισμός τόσο για την υπόσχεση της κυβέρνησης ότι θα κλείσει η δομή στη ΒΙΑΛ όσο και για την χωρητικότητα της νέας δομής.

Καλούμε όλους τους εμπλεκόμενους, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Τουρκία, Ρωσία, ΗΠΑ, ελληνική κυβέρνηση, να καθίσουν στο τραπέζι και να βρουν άμεσα λύση για το φλέγον ζήτημα του προσφυγικού μεταναστευτικού.

Ζητούμε:

· Νέα δομή 500 ατόμων

· Οριστικό κλείσιμο της ΒΙΑΛ με δέσμευση της κυβέρνησης

· Ολιγοήμερη παραμονή των προσφύγων-μεταναστών με αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης

· Απλοποίηση των διαδικασιών ελέγχου και χορήγησης ταξιδιωτικών εγγράφων

· Μέριμνα για τα ασυνόδευτα παιδιά

· Ασφάλεια για τους εργαζόμενους και απορρόφηση σε άλλες δομές

· Άμεση αποζημίωση στους κατοίκους του Χαλκειούς

· Απεμπλοκή του μειωμένου ΦΠΑ από το προσφυγικό-μεταναστευτικό

Η χρήση βίας αντί διαλόγου για την επίλυση των ζητημάτων που μας απασχολούν μας βρίσκουν εκ διαμέτρου αντίθετους και καταδικάζουμε οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια.

Καλούμε τους αιρετούς του νησιού μας που αντιπροσωπεύουν την κοινωνία μας να μην αποφασίζουν για μας χωρίς εμάς.